NX Filtration, de wereldwijde leverancier van baanbrekende directe nanofiltratietechnologie voor zuiver en betaalbaar water, ontving twee belangrijke onderscheidingen van Global Water Intelligence (GWI) op de jaarlijkse Global Water Summit, de belangrijkste zakelijke conferentie voor de waterindustrie wereldwijd, met dit jaar als thema Creating a Climate for Growth.
NX Filtration ontving een onderscheiding in de categorie Water Technology Company of the Year, de categorie voor het bedrijf dat in 2022 de meest significante bijdrage heeft geleverd op het gebied van water en digitale technologie.
Waterproject of the year
Global Water Awards commentaar omvat: “NX Filtration heeft vorig jaar een echt wereldwijde dekking bereikt dankzij een groot aantal regionale partners die de distributie van zijn technologie vergemakkelijken. Het bedrijf zette zijn technologiestrategie voor de verwijdering van microverontreinigingen voort en werkte samen met KWR in Nederland om zijn membranen te testen op de retentie van PFAS – met hoopgevende resultaten.”
De onderscheiding voor Waterproject of the Year, voor het waterproject dat de grootste innovatie laat zien in termen van optimalisatie van de fysieke of ecologische footprint, is toegekend aan de Dumai City Wastewater Treatment Plant op het eiland Sumatra in Indonesië. Deze installatie, in opdracht van het plaatselijke nutsbedrijf PDAM Dumai en onder contract van PT Bayu Surya Konstruksi, maakt gebruik van de directe nanofiltratiemembranen van NX Filtration voor de behandeling van drinkwater uit de plaatselijke Masjid-rivier.
Commentaar
Het commentaar bij de Global Water Awards luidt onder meer: “Het project staat model voor een groot aantal landen waar gekleurd water een probleem is. Door nanofiltratie te gebruiken om kleur en verontreinigende stoffen uit het water te verwijderen, veranderde de upgrade de rivierwatervoorziening van een ondrinkbare en potentieel gevaarlijke bron in een kristalheldere en veilige drinkwatervoorziening. De verlaging van de OPEX tot slechts $0,19/m3 en het energieverbruik tot 0,3kWh/m3 maakten het project tot een a low-cost and low-footprint solution.”