Exporteren van uw innovatie naar Zuid-Europa

U denkt na over de sprong naar het buitenland, hoe doet u dat op een efficiënte wijze? Hoe legt u de juiste contacten? Gaat u eerst op zoek naar een partner of juist niet? Wat speelt er binnen het land? Hoe zit het met wet- en regelgeving?
Binnen Water Alliance beschikken wij over een expert op het gebied van de Zuid Europese markt, specialist in het succesvol zakendoen in dit prachtige deel van Europa. Juliette Douglas is Liaison voor Italië, Spanje en Portugal.

Zelf is zij woonachtig in het zonnige Portugal augustus 2019. Juliette is naar Lissabon vertrokken met haar gezin, voor 4 jaar. Zij verovert vanaf daar het zuiden voor onze leden. “Vanuit Portugal focussen op Zuid-Europa is toegankelijker dan ik dacht. De lijntjes zijn korter, óók naar een Spanje en Italië toe, bovendien zit je met je neus bovenop recente ontwikkelingen en vraagstukken die deze landen hebben.” Via ons eigen netwerk, de lokale partners (waar we mee samenwerken) en natuurlijk via de Nederlandse ambassade hebben wij een omvangrijk netwerk, hierdoor kunnen we u tal van mogelijkheden bieden om waardevolle contacten te leggen.

Roadmaps Zuid-Europa

Voor de diverse landen bestaan min of meer vastomlijnde activiteiten om nieuwe zakenrelaties aan te gaan, potentiële klanten te vinden en (new) business te genereren. Voor deze landen zijn er zogenaamde “waterroadmaps” uitgezet. Een roadmap is een aaneenschakeling van activiteiten gericht op en in dat land in samenwerking met ambassades, NBSO en netwerk- of clusterorganisatie vaak met ondersteuning van een lokale partner. Roadmaps omvatten gemiddeld 3 round watertables, een missie, 1 of 2 webinars. Als Water Alliance lid heeft u natuurlijk ook een grote invloed op de inhoud van deze activiteiten.

Uitgelicht: afgelopen dinsdag vond er een round watertable plaats in (virtueel) Italië; 1 Italiaanse probleemeigenaar, 2 casussen 6 pitchers van Nederlandse watertechnology bedrijven; 6x Q & A’s , 6x begeleiding in de follow up.
As we speak vindt er momenteel intensief email verkeer plaats hierover. Meer weten over deze casus? Check dan binnenkort het interview met bureau Proaxxes.

Wilt u meer weten over de roadmaps in respectievelijk Italië, Spanje of Portugal of wilt u actief deelnemen? Neem dan contact op met Juliette.

Juliette Douglas
+31(0)683706450
Liaison Business Development

De volgende activiteiten staan gepland voor Zuid-Europa:*

Spanje:
Oktober 2021, met een kleine delegatie een bezoek aan de Smagua, Zaragoza
Oktober 2021 Webinar Espana
november 2021, met een kleine delegatie bezoek aan Smart City Barcelona. Focus on Household, Sustainable Built environment

Portugal:
sept 2021, Aquawebinar / watertafel met focus op 2-/3 sectoren: House Hold, decentral waste water en of food & beverage, drinking water, Agri & Horti.
September 2021, (gezamenlijk) bezoek aan Smart City Portugal
Maart 2022, round table discussion

Italië:
Juni 2021 watertable casus Glastuinbouw Italië
Sept 2021 watertable Utilitalia
5-6 oktober bezoek H2O International Water Exhibition, Bologna
26-29 okt 2021, Programma @Ecomondo Rimini

Gezamenlijk voor, Spanje, Portugal & Italië:
Aquatech 2-5 november 2021
Voor en met diverse Europese cluster- en netwerk organisaties zijn we in het kader van de roadmap bezig om meerdere watertafels te organiseren tijdens de Aquatech in Amsterdam.

*planning afhankelijk van interesse en onderhevig aan verandering i.v.m. Covid