Hydraloop krijgt ‘Efficient Solution Label’

Water Alliance lid Hydraloop Systems is verheugd om aan te kondigen dat hun Hydraloop waterrecyclingsysteem door de Solar Impulse Foundation is bekroond met het ‘Efficient Solution Label’!

World Alliance for Efficient Solutions

De World Alliance for Efficient Solutions, opgericht door de Solar Impulse Foundation – geïnitieerd door Bertrand Piccard – brengt belangrijke spelers op het gebied van schone technologieën samen om synergieën te creëren die uiteindelijk de implementatie van schone en winstgevende oplossingen zullen versnellen die het potentieel hebben om te voldoen aan de hedendaagse milieu uitdagingen. Met de hulp van onafhankelijke technische en financiële experts selecteren zij de 1.000 meest veelbelovende oplossingen wereldwijd, die vervolgens worden aangeduid als ‘Efficient Solutions’ en gepresenteerd aan overheden, bedrijven en instellingen om hen aan te moedigen ambitieuzere milieudoelstellingen en energiebeleid aan te nemen. Op dit moment zijn wereldwijd slechts 108 oplossingen bekroond met het label, waaronder het Hydraloop waterrecyclingsysteem.

Wat is het Efficient Solutions Label?

“Voor het eerst bewijst een label de economische rentabiliteit van oplossingen die het milieu beschermen”
Het ‘Efficient Solutions Label’ dient als een nieuw en geloofwaardig symbool dat kan worden toegepast op producten, processen en diensten en dient als een garantie voor kwaliteit voor diegenen die schone oplossingen willen implementeren en biedt een competitieve voorsprong aan de innovators achter hen. Een beslissing over de toewijzing van het label wordt genomen volgens een rigoureuze beoordelingsmethode en op basis van verschillende criteria die door externe onafhankelijke deskundigen worden uitgevoerd met betrekking tot de technologische haalbaarheid, milieu- en sociaaleconomische voordelen en economische winstgevendheid van de oplossing en vervolgens wordt beoordeeld door de World Alliance Selection Group (WASG). Alle oplossingen dragen bij aan een of meer SDG’s van de VN.

Hydraloop Systems is erg trots op de toekenning van het label en om lid te zijn van de inspirerende World Alliance for Efficient Solutions, die wordt onderschreven door en werkt in nauwe samenwerking met onder andere de VN Environment, de Europese Commissie, het Wereld Economisch Forum, de Wereld Bank, BNP Paribas, UNESCO, ADEME, Europese Investeringsbank en Enterprise Europe Network.

Meer informatie over the World Alliance for Efficient Solutions: https://solarimpulse.com/world-alliance.

Bron: persbericht Hydraloop