Wafilin’s toegepaste membraantechnologie training

Bij Wafilin speelt het membraan altijd een centrale rol.

Hun kennis en ervaring van de afgelopen 50 jaar worden dagelijks door hun klanten getoond. Hun applicaties worden altijd ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klanten, door het delen van wederzijdse ideeën en hun expertise. In de afgelopen jaren hebben ze bijvoorbeeld speciale trainingen gegeven met betrekking tot membraantechnologie en membraantoepassingen voor verschillende klanten. Uit recente gesprekken met potentiële klanten en partners is gebleken dat er behoefte is aan specifieke training over membraantechnologie, in het bijzonder met een praktische aanpak. Speciaal voor deze technische professionals organiseert en faciliteert Wafilin in de herfst van dit jaar een toegepaste membraantechnologie training met op maat gemaakte componenten.

De training belicht de verschillende membraantypes, concepten en technieken, maar vooral de factoren die de prestaties van membraanfiltratieprocessen tijdens de werking kunnen beïnvloeden en hoe membraanfiltratie kan worden geïntegreerd in het totale productieproces.

Daarnaast krijgen deelnemers de gelegenheid om verschillende praktische testen uit te voeren op onze pilots in hun eigen onderzoeksfaciliteiten in het Water Application Centre (WAC) en in het Food Application Centre for Technology (FACT) op de WaterCampus in Leeuwarden. Tijdens deze pilottests zullen technische bedieningsdetails worden uitgelegd en besproken; meten en berekenen van de flux, optimalisatie van de bedrijfsparameters die het proces en de membraanprestaties kunnen beïnvloeden.
Ook het reinigen van membranen (CIP) zal worden besproken, omdat dit een van de belangrijkste uitdagingen is voor membraantechnologie in het algemeen.

In nauwe samenwerking met hun deelnemers zullen ze de onderwerpen bepalen die tijdens deze op maat gemaakte training moeten worden behandeld. Dit biedt u ook de mogelijkheid om wensen, ideeën of suggesties in te dienen als u, mogelijk voor uw operators of technische stafleden, geïnteresseerd bent in deze training.

Laat het Wafilin weten als je geïnteresseerd bent in deze speciale service en stuur vóór 31 mei een e-mail naar de organisator Ruth Rottiné: communication@wafilinsystems.nl.