Veel aandacht voor WaterCampus Innovation Chain op WEFTEC

De 91ste WEFTEC werd gehouden in New Orleans, Louisiana, VS. Nederland was meermaals vertegenwoordigd tijdens deze jaarlijkse beurs met het ‘Netherlands Pavilion’. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Nederlandse expertise op het gebied van watertechnologie op verschillende momenten tijdens de WEFTEC te presenteren”, zegt algemeen directeur Hein Molenkamp van Water Alliance. Naast Molenkamp vertegenwoordigde ook Marketing & Event Manager Juliette Douglas de Water Alliance op de WEFTEC. Tijdens deze week was er speciale aandacht voor het innovatie ecosysteem van WaterCampus.

Wereldwijde Water Tech Hub Alliance

Georganiseerd door het Netherlands Water Partnership (NWP), was het ‘Netherlands Pavilion’ de basis voor tien Nederlandse Water Tech bedrijven. De Water Alliance organiseerde ook twee sessies. Verschillende leden van de Water Alliance hebben hun technologie kunnen laten zien op het Paviljoen, zoals NX Filtration, DMT, LG Sonic en Titan Salt. Andere leden, zoals RHDHV, Landustrie, Paques en Royal Eijkelkamp, ​​hadden hun stand elders op de beurs. Dit gebeurde vaak in combinatie met hun lokale partners.

Een andere belangrijk event waarop teruggekeken werd tijdens de WEFTEC, was de zeer recente European Water Technology Week 2018 in Leeuwarden, vooral met betrekking tot de ‘Global Water Tech Hub Alliance’. Dit initiatief, aangejaagd door de Water Alliance, leidde tot een ondertekende samenwerkingsverklaring om de versnelling van nieuwe watertechnologie te bevorderen door nauwere samenwerking tussen zes grote Water Tech Hub-organisaties uit de hele wereld. (Singapore, Israël, Zuid-Korea, China, Nederland en de VS).

Global Water Tech Hub Alliance op podium van Global Center

Op dinsdag bracht Hein Molenkamp de onlangs geïnitieerde samenwerking met de Global Water Tech Hub Alliance ter sprake in een sessie in het Global Center, dat werd georganiseerd door de partnerorganisatie de Water Council. Dean Amhaus, President & CEO van de Water Council modereerde een discussie met de naam ‘Water Clusters and Global Opportunities’. Hiermee refereerde hij naar de nieuw opgerichte samenwerking. Andere sprekers waren leiders van het Catalan Water Partnership en German Water Partnership.

Maak kennis met de Nederlandse, internationale Hubs en state-of-the-art watertechnologie-oplossingen

Het Innovation Attaché Network bij de Ambassade van Nederland Washington, het Nederlandse consulaat-generaal Miami, NWP en Water Alliance, organiseerden een nieuwe sessie in het Global Center. Tijdens deze assembly keek Molenkamp terug op het recente EWTW evenement in Leeuwarden en introduceerden vier Nederlandse watertechnologiebedrijven hun innovatieve technologieën en geleerde lessen uitvoerden:

  • Robert Gerard van NX Filtration
  • Mr. Khurram Irshad van Dorset Green Machines
  • Adam Hill van HAL24K
  • Joop Colsen van Colsen

‘Get in touch with the Dutch’

Dinsdagmiddag organiseerden Water Alliance, de Nederlandse ambassade en het Nederlandse consulaat-generaal Miami een netwerkevenement. Hein Molenkamp en mevrouw Deidre McGlinchey (Honorair consul voor Nederland in New Orleans) opende het event. Er volgde een levendige bijeenkomst en een smeltkroes van verschillende Nederlandse bedrijven met buitenlandse bezoekers, die veel nieuwe zakelijke contacten opleverden.

New Orleans ontmoet Nederland

Op de laatste dag van de WEFTEC® werd Molenkamp uitgenodigd om het innovatie ecosysteem van WaterCampus te presenteren op het hoofdkantoor van Greater New Orleans Inc. Uitgenodigd door GNO’s Executive Vice President Mrs. Robin Barnes, gaf Molenkamp een kort overzicht van de innovatieve structuur van de WaterCampus en hoe Nederlandse innovaties in watertechnologie worden gegenereerd en versneld. Het publiek was onder de indruk van de typisch Nederlandse manier van samenwerken tussen verschillende belanghebbenden, zoals de overheid, kennisinstellingen en het MKB.