Een week in de VS met Water Alliance

Van 21 tot en met 25 september vond in Chicago de Weftec plaats, een belangrijk evenement in de volle mondiale kalender van watertechnologiebeurzen. Weftec doet ertoe, zeker voor wie in de VS een voet aan de grond wil krijgen. Dat laatste is de Water Alliance overigens de afgelopen jaren al goed gelukt, want de organisatie is al jaren actief in de VS en Canada en als gevolg daarvan heeft menig Nederlands bedrijf inmiddels goede contacten en opdrachten in Noord-Amerika. De urgentie voor water technologische oplossingen neemt echter alleen maar toe in de wereld en dus trok een delegatie van de Water Alliance eind september naar de VS.

Zaaien

“Ja, we zijn erg ijverig aan het zaaien geweest in de VS en ook in Canada de afgelopen jaren”, zegt de directeur Hein Molenkamp. “Er zijn dan ook warme contacten met vele water cluster organisaties in diverse staten, onder ander met The Water Council in Milwaukee (waar in de beurweek samen met Nederlandse bedrijven een tweedaags bezoek werd gebracht, red.), The Maritime Alliance in San Diego en Cleveland Water Alliance uit Ohio. We namen in Chicago deel aan het Holland paviljoen, dat de afgelopen vier jaar in samenwerking met het NWP (Netherlands Water Partnership, red.) tot stand is gekomen. Heel positief: Water Alliance was als enige niet VS-watercluster ook uitgenodigd deel te nemen aan een bijeenkomst waar bedrijven uit diverse staten zich aan elkaar presenteerden. Hierdoor kregen enkele van onze leden ook de kans om hun bedrijf te pitchen voor een publiek van voornamelijk Amerikanen. De bedrijven Hydraloop, LGSonic, Paques, RHDHV met Aquasuite, Staal Instruments en HAL24K maakten daar dankbaar gebruik van.”

Blue Tech Week

Molenkamp is ook in November weer in de VS, waar onder andere een Nederlandse handelsmissie in Californië is en aansluitend het congres ‘Blue Tech Week’ in San Diego. De Water Alliance is gevraagd hier een presentatie te geven over Nederlandse innovaties in de watertechnologie.