Meren kunnen weer ademen: LG Sonic introduceert MPC-NanoBubble

Het is een monumentale dag voor LG Sonic, omdat het zich van ultrasone algenbestrijding uitbreidt naar een algenbeheer-bedrijf. De nieuwste technologie, de MPC-NanoBubble, is een autonoom mobiel platform dat nanobubbels met zuivere zuurstof gebruikt om het niveau van opgeloste zuurstof in grote wateroppervlakken te verhogen.

Anoxie

Anoxie treedt op wanneer watermassa’s uitgeput raken van opgeloste zuurstof. In deze omstandigheden kunnen vissen stikken en sterven. Bovendien bestaat het risico dat potentieel schadelijke componenten uit het sediment vrijkomen, zoals fosfor, zware metalen of mangaan. Om het zuurstofniveau in watermassa’s te verhogen, introduceerde LG Sonic de MPC-NanoBubble.

De MPC-NanoBubble

Het systeem is een mobiel platform dat automatisch zijn locatie aanpast om de dekking van het gehele oppervlak van grote watermassa’s te waarborgen. De MPC-NanoBubble beweegt in een spiraalvormige beweging rond het wateroppervlak en detecteert de gebieden waar het zuurstofniveau te laag is. Wanneer het anoxische gebied wordt gedetecteerd, past de MPC-NanoBubble zuivere zuurstof toe totdat de DO het gewenste niveau heeft bereikt. Het gebruik van pure zuurstof als bron verhoogt de efficiëntie van het apparaat met maximaal 5 keer. Het systeem maakt gebruik van een flexibele stroombron zoals een generator of batterijen. Dit en de mobiliteit van het apparaat zorgen voor enorme besparingen op energie in vergelijking met conventionele (nano) beluchting. De nano-grootte van de bellen zorgt ervoor dat ze niet langer verticaal door de waterkolom bewegen. In plaats daarvan blijven alle nano-bellen in het water totdat ze volledig zijn gebruikt, van 3 weken tot 2 maanden.

Nominatie Aquatech Innovation Award 2019

De MPC-NanoBubble is al genomineerd voor de Aquatech Innovation Award 2019. De jury erkent de beste innovaties en technologieën wereldwijd die de internationale watermarkt drastisch kunnen veranderen.

Aquatech 2019

LG Sonic is te bezoeken op Aquatech 2019, van 5 tot 8 november in Amsterdam. Ontmoet hun team in hal 11, stand 202, waar de MPC Buoy-oplossingen voor algenbeheer gepresenteerd zal worden. Dit jaar is ook hun nieuwste technologie, MPC-NanoBubble, zien op InnovationLab, Hal 1, stand 01.332.

Bron: LG Sonic