De Celine technologie, “real-time nutrieten in glastuinbouw water meten”, is succesvol gevalideerd!

Het meetsysteem kan de gehaltes van tien nutriënten net zo goed meten als een analyse laboratorium. Daarmee is er een belangrijke stap gemaakt voor het irrigatie water met de optimale voeding, “continu op smaak”.

Optimale plantenvoeding

Momenteel wordt er in de glastuinbouw één keer per week een water monsters met de hand genomen en naar een analyse laboratorium toegezonden. De data die terugkomt is de basis voor de irrigatie water strategie voor de komende week.

Door real-time alle tien de nutriënten te meten met de Celine technologie zullen de telers in staat zijn om de irrigatie strategie elke dag en elk moment te kunnen bijsturen naar de optimale planten voeding. En deze optimale voeding zal naar verwachting het gewas beter doen laten groeien én een betere productie kwaliteit opleveren.

Uitgebreide validatie

In samenwerking met verschillende partijen uit de glastuinbouw sector is de Celine technologie uitgebreid gevalideerd voor de glastuinbouw sector. Hier wordt er met name gekeken naar betrouwbaarheid, juistheid en nauwkeurigheid. Eerst op laboratorium schaal en daarna ook in veld proeven bij de Wageningen University & Research, Business Unit Greenhouse Horticulture te Bleiswijk. De vele metingen zijn uiteindelijk vergeleken met de bekende tuinbouwlaboratoria. Die vergelijking laat zien dat de Celine technologie voldoende doorontwikkeld is om op glastuinbouwniveau te kunnen functioneren.

World Horti Centre

Met de succesvolle validatie is de Celine technologie is te bewonderen op het Innovation of Summer in het World Horti Centre te Naaldwijk, waar alle innovaties uit de glastuinbouw zich tentoonstellen.

Bron: CE-Line