Succesvol project voor de bewaking van de kwaliteit van het strandwater in Federacion, Argentinië

Ten noordoosten van de provincie Entre Ríos in Argentinië ligt Federación, een gemeente naast het stuwmeer dat gevormd wordt door de Salto Grande-dam. Regelmatig heeft de stadshaven problemen met de bloei van blauwalgen (cyanobacteriën). Sterke vieze geuren en lelijke formaties tasten het recreatiegebied en de kwaliteit van het water van het kustgebied van de stad aan, waardoor de toeristische activiteit in de regio wordt geschaad.

Tevreden

Sinds 2007 heeft Comisión Técnica Mixta de Salto Grande de waakzaamheid en de permanente studie van de stranden vergroot. Daarom is in 2016, in het kader van de doelstelling om de technisch-economische haalbaarheid van methodologieën voor de bestrijding van algenbloei te bestuderen, de MPC-Buoy van LG Sonic verworven als eerste binationale ervaring (Argentina-Uruguay).

Vier jaar na de start van de samenwerking zijn specialisten uit het milieumanagementdomein van Salto Grande en andere belanghebbenden tevreden met de resultaten:

“De gegevens die werden verkregen bij de continue monitoring van de MPC-Buoy werden vergeleken met het laboratorium en het maakte het mogelijk om dit soort technologie te valideren met in-situ sensoren (real time) als betrouwbare en geschikte instrumenten voor de evaluatie van de waterkwaliteit, waardoor we het beheer van de informatie in tijd en vorm voor onze regio Salto Grande kunnen versnellen en vergemakkelijken.

In open watersystemen brengt LG Sonic een van de beste antwoorden binnen de bestaande technologieën op de markt, duurzaam in de tijd”. Facundo Bordet- Milieumanager

Over LG Sonic

LG Sonic is een toonaangevende internationale fabrikant van interactieve algenbestrijdingsoplossingen die online waterkwaliteitscontrole en ultrasone technologie combineren om schadelijke algenbloei in grote wateroppervlakken effectief te controleren. LG Sonic is actief in meer dan 96 landen over de hele wereld en biedt duurzame oplossingen voor het terugwinnen van watermassa’s van onder andere nutsbedrijven, energiecentrales en recreatiemeren.

Bron: LG Sonic