Berghof Membranes en Aquaporin verwelkomen Wafilin Systems in membraan-samenwerkingsverband
Voor de ontwikkeling van applicaties voor hun nieuwe, in samenwerking ontwikkelde Berghof Hyperflux(TM) en Aquaporin Inside® food-ready Tubular Forward Osmosis (TFO) membranen, verwelkomen Berghof Membranes en Aquaporin nu Wafilin Systems in hun strategische alliantie.
Berghof Membranes, een toonaangevende Duitse producent van buisvormige membranen voor het filteren en scheiden van processtromen en afvalwater, en Aquaporin, een Deens watertechnologiebedrijf gespecialiseerd in biomimetische membranen, hebben lange tijd intensief samengewerkt op het gebied van Forward Osmosis.
De nieuwste TFO-membranen zijn zo ontwikkeld dat ze voldoen aan de wetgeving voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie, waardoor ze bruikbaar zijn in de verwerking van voedsel, zuivel en dranken.
Om hun technologie nog beter te laten aansluiten op de marktvraag en hun oplossing succesvol op de markt te zetten, hebben Berghof Membranes en Aquaporin besloten nog een sterke partner aan zich te verbinden: Wafilin Systems.
Managing Director van Berghof Membranes, Eric Wildeboer, benadrukt het feit dat het samenwerkingsverband van de drie partijen is gebouwd op wederzijds respect: “We zijn er stellig van overtuigd dat het TFO-membraan dat wij samen met Aquaporin hebben ontwikkeld unieke voordelen biedt, met name in de voedsel- en drankenindustrie. Om die reden zijn we blij dat Wafilin Systems zich bij ons heeft aangesloten en kijken we ernaar uit om onze commerciële inspanningen te versterken en onze technologie te verbeteren aan de hand van de verklaringen en ervaringen die Wafilin Systems van onze klanten zal verzamelen.”
Succes dankzij partnerschap
Wafilin Systems is een bekend specialist in membraanapplicaties die al enkele jaren met succes de focus legt op de voedsel- en zuivelindustrie waar Forward Osmosis technologie bijzonder bevorderlijk blijkt. Het resultaat hiervan is dat Wafilin Systems een groot netwerk en een eersteklasse reputatie heeft opgebouwd in deze industrieën. Op basis daarvan zal het bedrijf de unieke Forward Osmosis technologie van Berghof en Aquaporin nog verder stimuleren door het te vermarkten, beginnend in de Benelux-landen.
Verdampingstechnologie, wat tot nu toe regelmatig wordt toegepast om voedsel- en drankproducten te verwerken, kost niet alleen veel energie, maar verdampt ook waardevolle aroma’s, smaken en voedingsstoffen, terwijl concentratie met Forward Osmosis juist energiezuinig en kostenbesparend is zonder in te leveren op kwaliteit en smaak. Dankzij het product blijft kwaliteit behouden tijdens de concentratie.
“We zijn verheugd en trots dat Berghof en Aquaporin voor Wafilin Systems hebben gekozen als partner. Forward Osmosis is een veelbelovende technologie en een waardevolle aanvulling op ons portfolio van innovatieve membraanoplossingen. We zijn ervan overtuigd dat we samen met onze partners met succes unieke toepassingen in de Food & Dairy industrie voor onze klanten kunnen ontwikkelen”, zegt CEO Henk Schonewille.
Berghof Membranes in een oogopslag
Met wereldwijd ruim 2000 referenties is Berghof Membranes, onderdeel van de Berghof Group, de koploper onder de producenten van buisvormige membraanmodules en -systemen, en in de dienstverlening voor het filteren van processtromen en afvalwater in een scala aan industrieën, waaronder zuivel, voedsel, chemie, farmaceuten, olie & gas, en stortplaatsen.
Aquaporin in een oogopslag
Aquaporin is een innovatief watertechnologiebrdrijf die diensten levert in de voedsel- en drankenindustrie met hun superieure, natuurlijke concentratietechnologie. Met hun gepatenteerde technologie, Aquaporin Inside®, concentreren ze producten zonder het gebruik van druk of hitte, waardoor natuurlijke aroma’s, smaken en voedingsstoffen behouden blijven. Via wereldwijde samenwerkingsverbanden helpt Aquaporin de voedsel- en drankenindustrie om nieuwe producten te maken uit hoogwaardige concentraties.
Wafilin Systems in een oogopslag
Wafilin Systems is de specialist op het gebied van het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van slimme en innovatieve membraanfiltratiesystemen voor de voedsel- en zuivelindustrie. Met 50 jaar aan kennis en ervaring in membraantechnologie zijn zij de ‘Masters in Membrains’. Ze zetten zich in om de best mogelijke membraanoplossingen te ontwikkelen, zodat klanten op duurzame wijze voedsel- en zuivelproducten van hoogwaardige kwaliteit kunnen produceren.