Wafilin Systems wint publieksprijs WIS-Award 2017

Tijdens het Wetsus Congres (3 en 4 oktober) is Wafilin Systems verkozen tot de publiekswinnaar van de ‘Water Alliance Innovation Stimulation Award’ (WIS-Award 2017). Op maandag 3 oktober 2016 werden om 14.30 uur de voorrondes gehouden van de Nederlandse strijd om de ‘Water Alliance Innovation Stimulation Award 2017’ (WIS-Award 2017). Op het podium tijdens de eerste dag van het Wetsus Congres in de Harmonie Leeuwarden, werd de WIS-Award afgetrapt met een heuse battle. Zeven ondernemers met stuk voor stuk prachtige innovaties van Nederlandse bodem mochten hun product gedurende 2 minuten pitchen aan het publiek.

De kandidaten

De kandidaten voor 2017 zijn: Concentrating Milk (Wafilin Systems), i-Dose (Nijhuis Industries), Procrate (Dutch Water Tech), Aquacolor Sensor (Aquacolor Sensor B.V.), LevelTrack 1 LoRa datalogger (I-Real), Sand-Cycle (Brightwork BV en RWB Special Products BV) en Recell (KNN Cellulose). Het aanwezige publiek koos die middag Concentrating Milk van Wafilin Systems als hun favoriet. De publieksprijs die tijdens het Wetsus Congres is uitgereikt, is een voorproefje op de finale waarbij alles zeven geselecteerde kandidaten kans maken op de officiële WIS-Award 2017. De finale van de WIS-Award 2017 vindt plaats op 26 januari 2017, tijdens het WaterLink Symposium in Leeuwarden.

img_1060
Jos van Dalfsen (Wafilin Systems) pitcht op het podium tijdens Wetsus Congres
Wis pitchers maken zich klaar achter de schermen van het podium
De WIS-pitchers maken zich klaar achter de schermen van het podium in de Harmonie Leeuwarden

 

 

Wafilin Systems te zien op Industrial Processing in Utrecht

De winnaar van de de publieksprijs is tevens deze week te zien op het demo-plein (de Fabriek van de Toekomst) van Industrial Processing. De Fabriek van de Toekomst vormt vanaf 4 oktober 2016 letterlijk en figuurlijk het hart van Industrial Processing in de Jaarbeurs. Alleen de meest in het oog springende technologische innovaties krijgen een plek op dit centrale demo-plein. De vakbeurs Industrial Processing is van 4 tot en met 7 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

WIS-Award

Water Alliance daagt innovatieve ondernemers binnen de watertechnologiesector uit hun meest innovatieve product aan te dragen voor de prestigieuze Water Alliance Innovation Stimulation Award 2017. De Water Alliance Innovation Stimulation Award is een Award die een bedrijf helpt hun innovatieve product voor het internationale en nationale voetlicht te brengen. Genomineerde bedrijven strijden samen met de andere kanshebbers in verschillende rondes om deze Award. Tevens wordt hun innovatie gedurende deze periode meegenomen in de communicatie van de Water Alliance. De uiteindelijke winnaar wordt tijdens de grote finale op het WaterLink Symposium op 26 januari 2017 bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een ondersteuningspakket op het gebied van marketing en communicatie ter waarde van €10.000,- om hun innovatieve product national en/of internationaal te promoten.