Ondernemend Friesland: In de VS met Water Alliance

Van 21 tot en met 25 september vond in Chicago de Weftec plaats, een belangrijk evenement in de volle mondiale kalender van watertechnologiebeurzen. Weftec doet ertoe, zeker voor wie in de VS een voet aan de grond wil krijgen.

Dat laatste is de Water Alliance overigens de afgelopen jaren al goed gelukt, want de organisatie is al jaren actief in de VS en Canada en als gevolg daarvan heeft menig Nederlands bedrijf inmiddels goede contacten en opdrachten in Noord-Amerika. De urgentie voor water technologische oplossingen neemt echter alleen maar toe in de wereld en dus trok een delegatie van de Water Alliance eind september naar de VS. Directeur Hein Molenkamp doet verslag.

Een stevige representatie voor Nederlandse watertechnologiebedrijven

“Ja, we zijn erg ijverig aan het zaaien geweest in de VS en ook in Canada de afgelopen jaren”, zegt de directeur. “Er zijn dan ook warme contacten met vele water cluster organisaties in diverse staten, onder ander met The Water Council in Milwaukee, The Maritime Alliance in San Diego en Cleveland Water Alliance uit Ohio. Het was dan ook alweer de zevende keer dat we op de Weftec stonden. We namen deel aan het Holland paviljoen, dat de afgelopen vier jaar in samenwerking met het NWP. (Netherlands Water Partnership, red.) tot stand is gekomen. Ik denk dat we kunnen
stellen dat we met tien Nederlandse watertechnologiebedrijven een stevige representatie hadden. Daar zaten ook leden van de Water Alliance (zie kader, red.) bij. Water Alliance was als enige niet VS-watercluster ook uitgenodigd deel te nemen aan een bijeenkomst waar bedrijven uit diverse staten zich aan elkaar presenteerden. Hierdoor kregen enkele van onze leden ook de kans om hun bedrijf te pitchen voor een publiek van voornamelijk Amerikanen. De bedrijven Hydraloop, LGSonic, Paques, RHDHV met Aquasuite, Staal Instruments en HAL24K maakten daar dankbaar gebruik van.

Global Water Tech Hub Alliance

Naast aanwezigheid op het Holland paviljoen nam Water Alliance ook deel aan een drietal sessies op het ‘Global Center stage’. Met name de participatie van Water Alliance in de GWTHA (Global Water Tech Hub Alliance, red.), het wereldwijde netwerk van watertech clusters, maakt dat er steeds meer kansen langskomen om de Nederlandse watertechnologie in het
algemeen en het concept van WaterCampus Leeuwarden in het bijzonder onder de aandacht te brengen van een ‘live publiek’. Zo zat Molenkamp maar liefst drie keer op het podium in een panel, te midden van andere clusters uit onder andere Milwaukee, Cleveland, Zuid-Korea, Singapore, Duitsland, Catalonië en diverse anderen.

Klik op de afbeelding hieronder voor het hele artikel.