LG Sonic nanobubble solution wint Aquatech Innovation Award

LG Sonic’s nieuwste innovatie MPC-NanoBubble, een innovatieve oplossing om het zuurstofgehalte in meren te verbeteren door het gebruik van zuivere zuurstofnanobellen, heeft de Aquatech Innovation Award gewonnen in de categorie watervoorziening.

Aquatech Innovation Awards

De Aquatech Innovation Awards zijn een eerbetoon aan de meest innovatieve waterproducten en -oplossingen in de waterindustrie. De winnaars werden op maandag 4 november bekend gemaakt tijdens de opening van de Amsterdam International Water Week (AIWW) en de Aquatech Amsterdam beurs in de RAI in Amsterdam. De onderscheidingen werden uitgereikt in vier verschillende categorieën, waaronder afvalwaterzuivering, procesbeheersingstechnologie, watervoorziening en Innovatie die nog niet op de markt is gebracht. De finalisten werden geselecteerd door een groep ervaren juryleden.

Trots

Lisa Maria Brand, CTO van LG Sonic zei hierover: “We zijn er trots op dat we de Aquatech Innovation Award hebben ontvangen voor onze MPC-NanoBubble oplossing. Dit brengt ons bedrijf een stap dichter bij veilige en duurzame oplossingen voor algenbloei in ons oppervlaktewater en het elimineren van het gebruik van schadelijke chemicaliën in de waterzuivering”.

MPC-NanoBubble is het enige systeem ter wereld dat zich autonoom door een waterlichaam beweegt om een meer in zijn geheel van zuurstof te voorzien. Omdat nanobellen weken tot maanden in het water kunnen blijven, is een statische installatie voor deze technologie niet nodig. In plaats daarvan is MPC-NanoBubble ontworpen om zich door een meer te bewegen, waardoor het gehalte aan opgeloste zuurstof toeneemt op basis van real-time metingen van de waterkwaliteit.

Zuiver Zuurstofgas

Om de overdracht van zuurstof naar het water efficiënter te maken, gebruikt LG Sonic zuiver zuurstofgas als bron. Het gebruik van zuivere zuurstof in plaats van lucht als bron voor de nanobeltechnologie kan de efficiëntie van het apparaat tot 5 keer verhogen. Door het gebruik van zuivere zuurstof kan het Nanobubble-systeem het zuurstofgehalte lokaal verhogen tot meer dan 60 mg/L.

Bron: LG Sonic