INDYMO start onderzoek naar waterkwaliteit en ecologie in Zuid-Afrika

INDYMO (INovative DYnamic MOnitoring, lid Water Alliance) heeft onlangs deelgenomen aan de economische missie van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar Zuid-Afrika. De missie bood een goede gelegenheid voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen om de Zuid-Afrikaanse markt te verkennen en nieuwe projecten op te starten in nauwe samenwerking met het lokale private en publieke partijen. INDYMO werkte reeds in Mali aan een opdracht om de waterkwaliteit van de rivier de Niger te onderzoeken met onderwaterdrones. Het bedrijf concludeerde dat Kaapstad een goede basis kan bieden om de (Zuid) Afrikaanse markt te betreden.

Onderzoek naar waterkwaliteit en ecologie

Samen met andere deelnemers van de missie heeft INDYMO besloten om een project op te starten waarbij op 3 locaties de waterkwaliteit en ecologie wordt onderzocht door middel van aquabots met sensoren en camera’s. Met de Nederlandse bedrijven AquaSmartxl en RanMarine en lokale universiteiten zullen werkzaamheden met onderwaterdrones worden verricht in de regio’s: Durban, Kaapstad en Pretoria.

Floris Boogaard (co-founder van INDYMO en lector bij Hanzehogeschool Groningen) zegt in een interview ‘we hopen de eerste onderzoeksresultaten te presenteren in juni 2018 in Kaapstad op het congres ‘Adaptation Futures 2018, Dialogue for Solutions’.