Exportbevordering: deel uw wensen en behoeften en praat mee over het programma

NWP en Water Alliance nodigen u uit om mee te praten over een mogelijk toekomstig programma ten behoeve van exportbevordering van de Nederlandse watertechnologie sector. Wat heeft de sector nodig om te groeien in het buitenland? Kom op vrijdag 5 november meepraten tijdens de bijeenkomst van 11:30 – 12:30 uur op het Netherlands Pavilion (stand nummer 05.280) op de Aquatech Amsterdam vakbeurs.

Resultaten en ‘lessons learned’

Ongeveer een jaar geleden is het programma WTEX10: Accelerating Dutch Water Technology van start gegaan. Het éénjarige programma richt zich op vergroting van de export in de watertechnologiesector. Met een aantal vooraanstaande watertechnologie MKB bedrijven en in samenwerking met lokaal actieve Nederlandse ingenieursbureaus en consultants en partners worden marktkansen in een aantal Europese landen in kaart gebracht. Daarnaast wordt in samenwerking met FMO, Atradius, Rebel Group, RVO en andere financiële instellingen op maat gezocht naar innovatieve financieringsmogelijkheden.

Doel van deze bijeenkomst is het delen van de lessons learned van het afgelopen jaar, en vooral het ophalen van input voor een structureel en succesvol vervolg van deze aanpak voor de gehele Nederlandse atertechnologie sector. De bijeenkomst bestaat uit een interactieve sessie om tot aanbevelingen te komen voor een nog beter actiegericht programma voor de toekomst.

Agenda

11.30 – 11.35 Welkom en Inleiding – Steven van Rossum
11.35 – 11.55 Doelstellingen programma, lessons learned en doorkijk voor vervolg
11.55 – 12.25 Input ophalen vanuit Nederlandse MKB voor mogelijk toekomstig vervolg op het programma
12.25 – 12.30 Wrap up

U kunt zich ter plekke melden op het Netherlands Pavilion, hal 5, standnummer 05.280 op de Aquatech Amsterdam vakbeurs.

Toegang tot Aquatech Amsterdam is gratis indien u zich vooraf registreert via https://www.aquatechtrade.com/amsterdam

Over WTEX10

Het WTEX10 programma is een initiatief van Topsector Water & Maritiem in samenwerking met FMO en het Netherlands Water Partnership (NWP). De eerste uitvoeringsfase van het programma wordt ondersteund door Topsector Water & Maritiem en de Rijksoverheid onder andere via het programma Partners voor Water. NWP en Water Alliance voeren het programma uit.