Hydraloop op bezoek bij Koninklijk Paar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanmiddag op Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. Arthur Valkieser, uitvinder van de Hydraloop, was één van de gasten op deze Uitblinkerslunch. De Hydraloop, een compact en filterloos water recycle systeem voor in huis, beleefde dit jaar zijn internationale doorbraak. Hydraloop werd in januari uitgeroepen tot beste product op de grootste consumentenbeurs ter wereld, CES2020 in Las Vegas. Arthur Valkieser: “De belangstelling van het koninklijk paar is een grote inspiratie voor ons hele team en een kroon op ons werk.”

Aanhoudende droogte

De aanhoudende droogte en stijgende watertekorten in Nederland en de wereld houden de Koning bezig. Arthur Valkieser: “Water recyclen in je eigen huis kan een grote bijdrage leveren aan het bestrijden van watertekort. In de komende tien jaar krijgt Nederland er één miljoen woningen bij. Onze visie is dat al die huizen ‘recycle ready’ gebouwd worden. Mensen die hun douchewater recyclen, zijn niet alleen duurzaam, maar ook slim bezig. En hoe meer mensen er mee doen, hoe beter. Bij één miljoen huizen gaat het om 18 miljard liter drinkwater per jaar.”

Voorzitter

Voor zijn troonsbestijging besteedde Koning Willem-Alexander veel tijd aan de aanpak van de groeiende wereldwijde waterproblematiek. Hij was voorzitter van de Adviescommissie Water voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en adviseerde de Verenigde Naties over water en sanitatie.

Het innovatieve tech-bedrijf Hydraloop zet een trotse Nederlandse traditie voort met het maken van duurzame producten die over de hele wereld worden verkocht. Ons land is al eeuwenlang koploper op het gebied van watertechnologie. Vorige week werd bekend dat Nederland is gestegen naar de derde plaats in de internationale Genome ranglijst van start up ecosystemen.

Bron: persbericht Hydraloop