19 januari WaterLink 2016: Verder Kijken

Dit evenement heeft plaatsgevonden en inschrijven is dus niet meer mogelijk. registreer_nu_button-01

Dinsdag 19 januari vindt in het het WTC Leeuwarden het WaterLink Symposium plaats. Het thema voor dit jaar is Verder Kijken!

Netwerken en Inspireren

In het programma is er voldoende tijd om te netwerken en nieuwe contacten te leggen voor het komende jaar. Naast een uitgebreide beursvloer zal o.a. ook de Final Battle plaatsvinden voor de Water Alliance Innovation Stimulation Award 2016! En niet te vergeten de uitgebreide beursvloer met tal van interessante bedrijven. Tijdens de plenaire sessie wordt u geïnspireerd door de Humor Company. Zij zullen een inspiratiesessie verzorgen. Bekijk hier het volledig programma van WaterLink.


8 Parallelle Themasessies

Aan de hand van het thema ‘Verder Kijken’ stellen we een aantal interessante themasessies samen. U kan kiezen uit 8 themasessies:

1 Waterdata Challenge

U wordt uitgedaagd om aan de slag te gaan met waterdata van Vitens. Help Vitens door de bomen het bos te zien. Na inschrijving voor de themasessie krijgt u de dataset en de vraagstelling toegestuurd. De 4 interessantste inzendingen worden uitgenodigd om hun oplossing te presenteren. Een vakkundige jury zal de winnaar kiezen. Naast eeuwige roem zal Vitens met de winnaar een vervolgtraject starten in 2016 rondom een van de data uitdagingen die binnen Vitens leeft.

2 Design approach for sustainable water innovation

Een creatieve en inspirerende sessie om aan de slag te gaan met uw water innovaties en producten. Met behulp van concept ‘waardeketengesprek’ zal u worden verbonden aan andere ketenpartijen en wordt er gewerkt aan een voorstel voor vervolgstappen richting een ontwerp. Tevens zal er aandacht worden besteed aan InnoFest, het platform voor toepassing van uw prototype of demonstratiemodel op festivals. Bekijk hier het filmpje over Innofest.

3 De Waterwereld stroomt door

Een dynamische interactie rond het thema exportbevordering van Nederlandse watertechnologie. In deze sessie aandacht voor het structureren van uw export, maximaal inzetten van bronnen om internationaal succesvol te worden, kansen grijpen en contacten leggen! De sessie zal het format hebben van ‘De Wereld draait door’. Evert Jan Schouwstra (Managing Director World Trade Center Noord-Nederland) zal samen met Bob van Bijnen (Managing Director Water Applicatie Centrum) het gesprek aangaan met onderstaande gasten:

Sander de Rouwe, gedeputeerde Provincie Fryslân – Onderwerp: Aanvalsplan internationalisering van de provincie Fryslân.
Eric van Sonsbeek directeur Ecoloro – Onderwerp: Deelname aan Horizon 2020 en zaken doen in Turkije.
Jos Steigstra van Steigstra advies en coach bij WTC – Onderwerp: Opstellen exportplan en coaching via de regeling Starters International Business.
Wim de Haan van Add Export Import consultancy – Onderwerp: Tips over het inrichten van je exportorganisatie en logistieke aanpak.
Matthijs Plijnaar Water Alliance – Onderwerp: vinden van een partner in het buitenland, netwerkmogelijkheden via Enterprise Europe Network.
Benno Brada van The Dolphin Swim Club – Onderwerp: Ooit gezwommen met dolfijnen? Dat is nu mogelijk vanuit je luie stoel.

Ook zal er een ervaren exporteur aansluiten in deze sessie.

4 Toon de wereld wat je kan. Goede communicatie maakt het verschil!

U heeft een nieuwe technologie ontwikkeld of een innovatief product. U bent overtuigd van de kwaliteit daarvan. Maar hoe zorgt u nu dat u daarmee volop in de belangstelling komt te staan? Hoe krijgt u de aandacht die u verdient? Ontdek wat goede communicatie voor u kan doen. Op welke manieren kunt u eigenlijk allemaal communiceren? Wie is uw doelgroep en hoe kunt u die het beste benaderen? Wanneer gaat u adverteren, wanneer is het beter om een mailing te versturen? Aan welke voorwaarden voldoet een goede website? Wat zet u erop, wat niet? Wat is de kracht van woorden en hoe kunt u deze inzetten om een doel te bereiken? Hoe presenteert u uzelf op een beurs: sluit aan op uw doelgroep, bepaal uw doelen en vertaal deze naar een krachtig beursplan. En dan de ontmoeting, het gesprek: wie wilt u spreken, wat wilt u weten en wat vertelt u zelf? Horen en gehoord worden. Met tips & trics en voorbeelden uit de praktijk. In anderhalf uur wordt u heel wat wijzer.

5 Maritieme sector legt aan op de WaterCampus; éénmalige flirt of duurzame samenwerking?

In de maritieme sector wordt al sinds jaar en dag gebruik gemaakt van watertechnologie, van drinkwater voorziening en afvalwater behandeling op grote cruiseschepen tot ballastwater behandeling op tankers. Hoe blijft de maritieme sector profiteren van de innovatieve ontwikkelingen in de watertechnologie? Vertegenwoordigers vanuit zowel de jachtbouw als de scheepswerven komen graag vertellen waar hun behoeftes liggen. In deze sessie is er volop ruimte om innovaties en behoeftes met elkaar te delen en mogelijk op elkaar af te stemmen.

6 Starten vanuit het warme nest WaterCampus Leeuwarden; last of lust? – Deze sessie is geannuleerd

Alle begin is moeilijk, zeker als u van start wilt in de watersector. Waar vindt u kennis, kapitaal en kunde die u kunnen en willen helpen om van uw innovatieve ideeën een prachtig florerend bedrijf te maken? Op de WaterCampus Leeuwarden komt in ieder geval al heel veel samen. In deze sessie deelt u als ondernemer ervaringen tijdens de start van uw bedrijf. Discussieer mee in hoeverre dit “warme nest” toereikend is en wat er eventueel toegevoegd zou kunnen worden om het nog succesvoller te maken.

7 Brussel, dé deur naar Europa!

WaterCampus Leeuwarden heeft de gefragmenteerde wereld van watertechnologie zowel in Nederland als in Europa bij elkaar weten te brengen. Hoe is het Leeuwarden gelukt om een van de meest geintegreerde innovatie-ecosysteem in Europa te worden? Welke kansen brengt dit met zich mee voor Nederlandse ondernemers in de watersector en welke instrumenten zijn er om Nederlandse startups vooruit te helpen? Hoe kan de WaterCampus de vraag- en aanbodzijde beter met elkaar in contact brengen en hoe kunnen innovaties van Nederlandse bodem sneller hun weg vinden naar afnemers elders in Europa? Op welke wijze kunnen de Europese Commissie en het Europese Parlement deze ontwikkeling ondersteunen? Hoe krijg je de regio, de nationale overheid en de Europese Commissie op een lijn? Pieter de Jong (EU Liaison WaterCampus) zal samen met een vertegenwoordiger van EIT Climate-KIC nader ingaan op dit speelveld.

8 Bouwen aan het menselijk kapitaal in de watersector

Interactieve en opiniërende sessie naar aanleiding van het onderzoek ‘Vraag en aanbod arbeidsmarkt watertechnologie’. De Nederlandse watertechnologiesector behoort internationaal tot de top. Het vasthouden van deze positie vraagt o.a. om een goed opgeleide beroepsbevolking met voldoende vakbekwame technici. Een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en een structurele samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen is hierbij cruciaal. Bouw in deze sessie mee aan het menselijk kapitaal voor uw organisatie!


Final battle: Water Alliance Innovation Stimulation Award 2016

Tijdens de Aquatech Amsterdam (3-6 november) zijn de voorrondes geweest van de WIS-Award 2016. Dit was een voorproefje. Maar wie mag zich nu de échte WIS-Award 2016 winnaar noemen? In de final battle strijden 6 kandidaten voor deze prestigieuze Award. U maakt tijdens de final battle kennis met dé water technologische innovaties van Nederlandse bodem.

ProgrammaUitnodiging WaterLink Save the Date

11.30 Inloop en registratie
12.00 Opening
13.00 Plenaire sessie onder andere met:
Inspiratieshow
WIS-Award final battle
15.00 Netwerken op beursvloer
16.00 Parallelle themasessies
17.30 Netwerken op beursvloer
18.00 Nieuwjaarstoost
18.30 Walking Dinner
19.30 Einde

Profileren op de beursvloer

Om het netwerken optimaal te faciliteren, mag een beursvloer niet ontbreken. Dit jaar is er dus ook weer ruimte voor uw bedrijf of organisatie om te profileren op de beursvloer van WaterLink. U betaalt voor een plek op de beursvloer €1000,- inclusief 1 toegangskaart*. Bent u lid van NWP of ENVAQUA dan krijgt u 50% korting en betaalt u €500,-. Bent u lid van de Water Alliance dan ontvangt u zelfs een korting van 75% en staat u voor €250,- op de beursvloer van WaterLink. Op de beursvloer is er plek voor een banner + een statafel. De statafel wordt door ons verstrekt. Wilt u op de WaterLink beursvloer staan of wenst u meer informatie? Neemt u dan contact op met Marloes Ritmeester via m.ritmeester@wateralliance.nl of bel met 058 284 90 44. Op basis van binnenkomst, mag u een plek uitzoeken. Wees er snel bij, want vol is vol!
* De prijzen zijn exclusief BTW en de toegangskaart is bedoeld voor degene die de stand bemand. Deze toegangskaart wordt op naam verstrekt.

Aanmelden en Registreren

Bent u benieuwd naar de belangrijkste ontwikkelingen in de watersector? Dan zien wij u op WaterLink, 19 januari 2016 in Leeuwarden. U betaalt €250,- inclusief lunch en diner. Wees er snel bij en registreer u via de registratiebutton op deze pagina.

registreer_nu_button-01