Water is overal, dus essentieel in klimaatverandering

Met een krappe 80 exposanten was de beursvloer uitverkocht: de Vakbeurs Klimaat in Houten was gezellig druk te noemen. Eén van de exposanten op deze 21 april was Water Alliance. “Water is overal, dus ook in het klimaat,” aldus André Mepschen, Business Developer Nationaal. “Daarom is het ook belangrijk dat we hier op deze cross sectorale beurs aanwezig zijn en onze leden vertegenwoordigen.”

Op de wanden van de  beursstand werden de producten en activiteiten van biocompact, Blue Innovations, D2D Water Solutions, Desah, Hydraloop, Mijn Waterfabriek, PB International en Wetlantec uitgelicht, allemaal leden van Water Alliance. “Ik wist niet dat jullie ook zo veel leden hebben die interessant zijn op dít gebied!”, hoorde André van een bezoeker.

De Innovatiemakelaar is een sparringpartner die kosteloos innovatieve bedrijven op weg kan helpen. Het Water Alliance team had ook de Innovatiemakelaar meegenomen naar de Vakbeurs in de vorm van de ‘Wall of Support’. Op deze grote kartonnen zuil  konden ondernemers vragen posten/plakken. Doel: het vergroten van het netwerk en antwoorden vinden op vragen over bijvoorbeeld financiering, pilot- of demolocaties, partnerorganisaties voor een onderzoeksproject of kennis en expertise over een bepaald onderwerp. Antwoorden werden na afloop van de beurs aan de vraagsteller teruggekoppeld. Brigitte Duffhues en Rixt Sinnema, beide projectmanager bij Water Alliance, waren er druk mee.

Naast het bezoeken van de exposanten en de stands waren er ook lezingen met zeer diverse onderwerpen te volgen. André Mepschen vertelde  over “Water gerelateerde oplossingen voor klimaat gerelateerde zaken” voor een volle zaal. Terugkijkend op de beurs gaf André aan dat er interessante contacten gelegd zijn en dat Water Alliance in de toekomst zeker weer te vinden zal zijn op cross sectorale beurzen.