Succesverhaal: 5 jaar en 5 projecten vieren met EPM

In 2015 zijn we bij LG Sonic ons eerste project begonnen met Empresas Públicas de Medellín (EPM), een nutsbedrijf die elektriciteit, gas, water, sanitaire voorzieningen en telecommunicatiediensten levert.

Acht MPC-Buoy-systemen werden geïnstalleerd in het La Fe-reservoir in Medellin, Colombia, de belangrijkste drinkwaterbron voor de stad Medellin. We zijn er trots op dat de systemen continu in bedrijf zijn en zorgen voor algenvrij water sinds de installatie in mei 2015.

Succesvol

Twee jaar later, na een aanzienlijke vermindering van cyanobacteriën en lagere operationele kosten, besloot EPM 6 systemen te installeren in haar andere drinkwaterreservoir, Rio Grande. Binnen een maand na installatie zijn de algenbloei met meer dan 90% verminderd. Onze systemen zijn zelfs onder de extreme omgevingsomstandigheden van el Niño en la Niña succesvol gebleken. Hogere temperaturen, waterstagnatie en hoge zonlichtintensiteit ondersteunen allemaal de verschijning van algenbloei. Onze systemen waren klaar voor deze uitdagende omgeving en met de interactieve algenbestrijding konden we de behandeling aanpassen voor een zeer dynamische en snelgroeiende algenpopulatie.

Diverse systemen geïnstalleerd

Uitstekende resultaten van het Rio Grande- en La Fe-reservoir hebben geleid tot de installatie van een ander systeem in het drinkwaterreservoir in de prachtige stad Guatapé. Vervolgens koos EPM er in 2019 voor om 6 systemen te installeren in haar hydro-elektrische opwekkingsreservoir, Porce II, en 4 systemen in Porce III. De systemen zijn deze maand met succes geïnstalleerd.

De afgelopen vijf jaar hebben we de projecten meerdere keren bezocht, voor installaties en locatiebezoeken. Santiago Barrera, bioloog bij EPM, verklaarde: “De bestrijding van algen en cyanobacteriën is een uitstekende investering geweest. We hebben dit bereikt door middel van een milieuvriendelijke technologie om de waterkwaliteit te verbeteren en de behandelingskosten te verlagen. Bovendien hebben we tegenwoordig monitoring en controle die beter is afgestemd op het gedrag van ons reservoir ”.

Bron: LG Sonic