NEW – ttt

NEW ttt staat voor Netherlands Enabling Water Technology. Het NEW-consortium bestaat uit Wetsus, Deltares, de Rijksuniversiteit Groningen en de NOM. Samen bevorderen zij veelbelovende initiatieven op het gebied van watertechnologie.

Voor wie is dit interessant?

NEW-ttt is ontworpen voor ondernemers en startups in de watertechnologiesector, met name voor degenen die zich richten op het ontwikkelen van nieuwe technologieën op het gebied van waterbehandeling, hergebruik, energieproductie uit water en slimmer waterbeheer. Het ondersteunt startende bedrijven, evenals onderzoekers met ondernemersambities, die hun innovaties willen valideren en opschalen.

Hoe kan ik deelnemen?

Het programma biedt toegang tot state-of-the-art faciliteiten, incubatiediensten en validatietests. Deelnemers kunnen ook financiering en op maat gemaakte ondersteuning ontvangen om hun technologieën op de markt te brengen, evenals deskundig advies en zakelijke ontwikkelingskansen.

Hoe werkt het?

De NEW-ttt bestaat uit twee pijlers. Pijler 1 richt zich op de valorisatie van onderzoek door de oprichting van (spin-off) bedrijven. Pijler 2 richt zich op de financiering van startups in een vroege fase, gevestigd in Nederland. De activiteiten in pijler 1 richten zich op:

  • Het breed scouten van veelbelovende starters met goede innovaties, ook buiten de onderzoeksprogramma’s van de betrokken kennisinstellingen;
  • Het benutten van verschillende IP-modellen;
  • Het creëren van een incubatieprogramma gericht op NEW;
  • Het inzetten van 11 unieke state-of-the-art validatiefaciliteiten voor nieuwe technologieën en de mogelijkheden voor jonge ondernemers om validatietests uit te voeren;
  • Het versterken en uitbreiden van open innovatiegemeenschappen.

Met wie kan ik contact opnemen?

Ronald Wielinga
+31 (0)6 121 38 876
Manager Entrepreneurship WaterCampus
r.wielinga@wateralliance.nl

Projectperiode

September ’21 – September ’27

De NEW-ttt wordt deels gefinancierd door een subsidie van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.