WIS-award open voor watertechnologiebedrijven

Jaar lang garantie op publiciteit

Het barst in ondernemersland van de ‘awards’. En wie er één wint mag trots zijn en genieten van de aandacht die het tijdelijk met zich mee brengt. Maar, je hebt prijzen en prijzen. En de Water Alliance Innovation Stimulation Award – kortweg WIS – onderscheidt zich doordat de winnaar maar liefst een jaar lang zekerheid heeft op publiciteit. Water Alliance ondersteunt de prijswinnaar namelijk gedurende een jaar met pr en marketing, ter waarde van 10.000 euro. Een keiharde garantie dus. De eerste winst? Die wordt al geïncasseerd door mee te doen. Want alle finalisten komen ruim in de schijnwerpers. En het goede nieuws: de inschrijving is geopend. Ieder watertechnologiebedrijf kan meedingen. Inschrijven kan tot 1 mei.

Dat de prijs veel meer is dan een trofee in de prijzenkast wordt door eerdere winnaars beaamd. “Door het winnen van de WIS Award is onze naamsbekendheid enorm gegroeid”, zegt Jos van Dalfsen, R&D Manager bij Wafilin Systems. Met het indikken van melk, direct bij het melken op de boerderij, won het bedrijf in 2017 de WIS en kreeg het internationale bekendheid. “Sinds januari werden we zo’n beetje maandelijks benaderd voor interviews en worden er artikelen gepubliceerd over onze innovatie”, aldus Van Dalfsen.
Op exact dezelfde manier kijkt ook Alex Noordstrand van Fleet Cleaner terug. “De WIS-award heeft ons een flinke boost gegeven”, zegt de winnaar van 2016. “Onze robot, waarmee schepen kunnen worden schoongemaakt terwijl ze in de haven liggen te lossen, trok veel publiciteit. Voor rederijen biedt onze innovatie een gigantisch voordeel in tijd en geld en het milieu wordt ook nog eens gespaard. Maar je moet je idee ook kunnen verkopen. De WIS heeft daarbij geholpen. Het versterkte ons imago, waarbij we van start up ineens een volwassen marktpartij werden.”

Hoe het werkt: de genomineerden pitchen hun innovatie tijdens de European Water Tech Week 2018 (van 24 tot en met 27 september) in Leeuwarden. De pitch is op maandag 24 september en de finale op woensdag 26 september. En omdat Leeuwarden (Fryslân) dit jaar culturele hoofdstad van Europa is, wordt er een massale stroom van internationale belangstellenden verwacht.

De inschrijving voor de WIS is gesloten. Kijk voor meer informatie op : wateralliance.nl/wis