De Water Alliance participeert sinds de zomer van 2018 in het Europese project Water Test Network. Het doel van het project is om een Europees netwerk van testfaciliteiten met verschillende types water te creëren waar het mkb uit Noordwest Europa haar innovaties voor de water sector kan testen, demonstreren en ontwikkelingen. Op deze manier wil het project nieuwe innovaties stimuleren en de marktintroductie versnellen.

Focus op mkb

Binnen het project (voorheen genaamd LL4WIDE) worden mkb’ers ondersteund bij het versnellen van de marktintroductie van hun watertechnologieën. Deze ondersteuning bestaat naast hulp bij de validatie en verificatie van producten ook uit financiering. Het project stelt namelijk vouchers beschikbaar tot wel €50.000 voor het testen van producten op de test faciliteiten.

Rol Water Alliance

Naast de Water Alliance is het Centre of Expertise Water Technology (CEW) ook partner in het project. Beide partijen zijn onderdeel van de WaterCampus Leeuwarden. Een belangrijk onderdeel van de WaterCampus zijn de 5 demosites waar bedrijven testen kunnen uitvoeren. Door te participeren in dit project worden deze demosites onderdeel van een Europees netwerk en sterk gepromoot. Daarnaast biedt dit project onze leden en andere bedrijven een ruime keuze uit testfaciliteiten om hun product/innovatie te testen waarbij ze ook van (financiële) ondersteuning gebruik kunnen maken. De Water Alliance is binnen het project met name verantwoordelijk voor de communicatie en netwerkvorming.

Overige informatie

Projectperiode: 2018-2022
Budget: €6.019.503 waarvan €3.611.702 door de Europese Commissie wordt gefinancierd
(Sub)Partners: Scottish Water (GB), James Hutton Limited (GB), DVGW-Technologiezentrum Wasser (DUI), VITO NV (BEL), Bureau de Recherches Géologiques et Minières (FRA), Waterschap Vallei en Veluwe (NL), Centre of Expertise Water Technology (NL), De Watergroep (BEL), Universiteit van Gent (BEL), Provincie Fryslân (NL), Water Alliance (NL), Cleantech Region (NL)

Vragen of interesse in het project?

Neem contact op via info@wateralliance.nl of telefonisch +31 (0)612884530
Bezoek onze website www.nweurope.eu/water-test-network  en volg ons op Twitter: WaterNetwork_EU