Watertechnologiebedrijf Samotics haalt flink meerjarig contract binnen bij grootste Britse waterbedrijf

Het watertechnologiebedrijf Samotics, lid van de Water Alliance, heeft wederom een grote order binnengehaald in het Verenigd Koninkrijk. De Leidse firma is in een aanbesteding van bijna 1 miljoen euro gekozen door Thames Water, het grootste Britse waterleiding- en zuiveringsbedrijf.

Drie jaar

Samotics zal voor minimaal 3 jaar optreden als technologiepartner en exclusief leverancier van energie- en conditiemonitoring door middel van analyse van elektrische signalen, een techniek bekend als ESA. Middels het gebruik van ESA wil Thames Water zowel naderend falen van essentiële apparatuur vroegtijdig opsporen, als inzicht krijgen in het energieverbruik en mogelijkheden om deze te verkleinen.

“Thames Water loopt voorop op het gebied van voorspellend onderhoud,” zegt Tim van Leeuwen, Head of Sales bij Samotics. “Ze zijn het eerste waterbedrijf dat een aanbesteding heeft gedaan voor het bewaken van de gezondheid van hun machines specifiek op basis van stroomanalyse. Er zullen zeker meer volgen, want de technologie leent zich uitstekend voor het monitoren van dompelpompen, vijzels en ander roterende apparatuur waar het moeilijk tot onmogelijk is om sensoren lokaal te installeren. Het feit dat je met ESA ook nog eens heel specifiek energieverbruik en besparingskansen in kaart kunt brengen, maakt het natuurlijk nóg mooier.” 

Achtse Britse waterbedrijf

Thames Water is al het achtste Britse waterbedrijf op de klantenlijst van Samotics, dat vorig jaar de WIS-award voor innovatieve watertechnologie won. Lees meer over de ESA-technologie van Samotics op hun website.

Bron: Samotics