Waterplein op Innovation Expo trekt veel bezoekers

Op donderdag 4 oktober heeft de Innovation Expo 2018 plaats gevonden in Rotterdam op de RDM Campus. Met dit event biedt de overheid een podium aan bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties voor het voetlicht van een breed nationaal en internationaal publiek te brengen. Met 5.000 bezoekers en 230 exposanten was het met recht een geslaagde dag.

Technische hoogstandjes op het Waterplein

Circulaire economie, energie, water, mobiliteit, gebouwde omgeving, gezondheid, voedsel en sleuteltechnologieën, zijn dit jaar de hoofdthema’s. Alle topsectoren presenteerden zich tijdens de IE2018, ook de drie TKI’s binnen de Topsector Water & Maritiem. Technische hoogstandjes zijn verzameld op het Waterplein, maar zijn ook verweven in innovaties op het gebied van logistiek en energie. Deltatechnologie en Maritiem hadden een paviljoen buiten op de kade. Watertechnologie had een Waterplein op de expo vloer binnen in de Onderzeebootloods, en organiseerde daarnaast een inhoudelijke cross-sectorale sessies over water. Dit werd georganiseerd door WaterCoalitieNL.

10 Exposanten met watertech innovaties

Op het Waterplein (georganiseerd door de TKI Watertechnologie (WaterCampus, WaterCoalitie NL) en de Unie van Waterschappen), stonden 10 exposanten met hun innovatie:

Fieldfactors & KWR Watercycle Research Institute – Urban Waterbuffer
Energie- & Grondstoffenfabriek (EFGF) – Phario
ESEP Milieutechniek BV – ESEP wervelventiel
Grendel Games – Water Battle
Hydraloop Systems BV – Hydraloop
Solteq – FreshWaterMill
Vakkanjers – Smart Urban Water Storage – Veijver
WaterWindow – WaterWindow
Bufferblock – Bufferblock
Waterrecreatie NL – Diverse innovatieve anti-foulings

Interessante leads

Tijdens de gehele dag heeft het Waterplein veel bezoekers getrokken. Zo zijn de innovaties van de Topsector Water & Maritiem (Watertechnologie) goed onder de aandacht gebracht. De 4TU rondleidingen, de interactieve demonstraties van de innovaties en de escaperoom van WaterWindow hebben hier zeker aan bijgedragen. De vele bezoekers hebben enkele interessante leads opgeleverd, zo bleek na afloop van de Innovation Expo 2018 bleek uit de gesprekken met de exposanten op het Waterplein.