Waternetwerk MBO-prijs 2022 – win jij met je eindopdracht?

KNW reikt jaarlijks de Waternetwerk MBO-prijs uit.

De prijs is in 2020 ingesteld als stimulans voor een loopbaan in de waterwereld, en om meer aandacht te vragen voor MBO-opleidingen en de belangrijke koppeling tussen onderwijs en praktijk. En natuurlijk om MBO-studenten in het zonnetje te zetten.

Waternetwerk MBO-prijs 2022

Volg jij een MBO ‘water’opleiding, en maak jij dit jaar jouw eindopdracht? Of ken je een student die dat doet? KNW reikt dit najaar weer de MBO-prijs uit. De (eind)opdracht moet minimaal met een 8 (‘goed’) gewaardeerd zijn door de opleiding. MBO-3 en MBO-4 studenten, of hun begeleiders, kunnen de (eind)opdracht insturen.

De winnaars ontvangen een prijs en een oorkonde. De eerste prijs bedraagt €600, de 2e prijs €300 en de 3e prijs €100, plus een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW.

Download: Reglement MBO-prijs
(Eind)opdracht insturen: contact Carla Megens, carla.megens@waternetwerk.nl

Beoordeling – De jury beoordeelt de ingestuurde (eind)opdrachten en kiest de winnaars. De genomineerden wordt gevraagd een poster te maken over hun (eind)opdracht. De jury kijkt naar:

  • bruikbaarheid voor de (water)praktijk, ofwel de uitvoerbaarheid voor het bedrijf
  • kwaliteit van de aanpak en kwaliteit van de rapportage
  • is het vernieuwend?
  • wijze van presenteren

MBO-opleidingen die relevant zijn voor de watersector zijn onder meer: werktuigbouw, installatietechniek, elektrotechniek, watermanagement, inspecteur leefomgeving en engineering.

Bron: Koninklijk Nederlands Waternetwerk