2021! Het nieuwe jaar is al even begonnen. We hebben er reikhalzend naar uitgekeken, het jaar waarin alles hopelijk weer terugkeert naar ‘gewoon’. Laten we daar samen virtueel het glas op heffen tijdens WaterLink 2021 op donderdag 18 februari. U bent in ieder geval meer dan welkom!

 

Inzicht, inspiratie & interactie

Wat u kunt verwachten? Net als altijd veel inzicht, inspiratie en interactie. Het programma dat u digitaal kunt volgen, start met een plenaire sessie live vanaf het podium in de studio van Grand Café Z in Leeuwarden. Na het welkomstwoord gaan Jantienne van der Meij (o.a. directeur TKI water), Ignaz Worm (directeur Envaqua) en Bianca Nijhof (directeur NWP) in gesprek met Hein Molenkamp (directeur Water Alliance). Hier krijgt u inzicht in de effecten die COVID-19 heeft op onze sector. Ook zullen zij samen vooruitkijken naar 2021 en u inspireren met de programma’s en initiatieven die u volgend jaar kunt verwachten.

Ondernemersverhalen

In het tweede deel van de plenaire sessie gaan we u inspireren met ondernemersverhalen. Harro Brons (business developer Water Alliance) gaat samen met Ronald Wielinga (manager entrepreneurship WaterCampus) het gesprek aan met onder andere Marissa de Boer (CEO SusPhos), Steven van Rossum (projectmanager Upscaling Dutch Water Technology Export) en Tim van Leeuwen van Semiotic Labs. Wat de bedrijven verbindt? Ze wonnen in 2020 allemaal één of meer ondernemersprijzen. Zij geven u inzicht en gaan u inspireren door u mee te nemen in hun verhaal. Hoe is het hen gelukt om, ondanks de enorme uitdagingen die 2020 in petto had, toch enorme stappen te zetten?

Deelsessies

Na de plenaire sessie nodigen we u uit om aan te sluiten bij een van de volgende vijf inspirerende en interactieve deelsessies:

 1. Slim meten voor de klimaatadaptieve stad!’
  Het veranderde klimaat zorgt voor een uitdaging voor de waterinfrastructuur in de steden. Wat zijn de kansen voor watertechnologie? Lees meer
 2. Go international
  Praktijkverhalen van ondernemers met ervaring in export en internationalisering Lees meer
 3. Zijn vertrouwde biociden de sleutel tot waterbesparing bij het wassen van fruit?
  Het toepassen van biociden en het beleid voor met biociden behandelde producten is niet overal in Europa gelijk. Hoe zit dat in Nederland? Lees meer
 4. WaterLink(ed) naar Zuid Europa
  Maak kennis met 3 internationale sprekers, ontdek de ontwikkelingen in Zuid Europa, hoe er samengewerkt kan worden en wat dat voor u op kan leveren. Lees meer
 5. Performance fabrieken verbeteren in een virtuele omgeving
  Wat kan digitalisering doen met en voor je fabriek. Lees meer

 

Net als altijd krijgt u tijdens WaterLink meer dan voldoende kans voor interactie. Bezoek bijvoorbeeld onze digitale beursvloer met onder andere de virtuele Wall of Support, WaterJobs en EEN! Wilt u gewoon even wegdromen achter uw bureau? Ook dat kan. Via het Platform kunt u zich laten inspireren door de film Brave blue world.

Het Programma

13:00 – 13:15 Digitale inloop
13:15 – 14:00 Plenaire sessie live vanuit de studio van Grand Café Z in Leeuwarden
14:00 – 14:15 korte pauze
14:15 – 15:30 deelsessies
15:30 – 15:45 nawoord door Water Alliance directeur Hein Molenkamp

nadien mogelijkheid tot bezoeken van de digitale beursvloer.

Welkom op WaterLink 2021!