Sessie door: Ronald Wielinga en Arjen Schol

Financiering is essentieel om een bedrijf op te bouwen of een innovatie te lanceren. De meeste start-ups en veel van de mkb-bedrijven hebben zelf onvoldoende financiële middelen om deze investeringen te doen. Resultaat: de groei van het bedrijf is beperkt. De oplossing klinkt simpel, externe financiering aantrekken. Als team sta je voor de uitdaging om een betrouwbare investeerder te vinden die in jouw bedrijf wil investeren en echt meerwaarde gaat bieden voor het bedrijf. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is allang niet meer zo dat je even naar de bank kan gaan om een lening af te sluiten. De financieringswereld is complex, zeker als je er niet dagelijks mee bezig bent. Tijd dus voor een spoedcollege over de financieringsopties die jij als bedrijf hebt met daarbij de voor- en nadelen. Van subsidies tot angel investors en van crowdfunding tot risicokapitaal. Tijdens dit uurtje komen ze allemaal voorbij.

Deze sessie wordt begeleid door Arjen Schol en Ronald Wielinga. Arjen helpt, vanuit zijn rollen als themaspecialist financiering bij YnBusiness en programmamanager Kapitaal bij Founded in Friesland, startups, scaleups en MKB’ers bij het vinden van financiering voor hun innovatieve plannen. Ronald is als manager entrepreneurship bij de WaterCampus dagelijks bezig met innovatieve watertech start-ups. Daarnaast is hij als voorzitter van het valorisatieteam NEW nauw betrokken bij het NEW-fonds.

Meer over Arjen Schol

Arjen Schol, Themaspecialist Financiering en Programmamanager
Kapitaal bij Ynbusiness en Founded in Friesland

Arjen is specialist Funding for Ynbusiness and program manager Capital for Founded in Friesland, He specializes in funding, innovation, business planning, corporate finance, subsidies, and grants especially for startups, scaleups, and SME’s. During his career, he gained his experience in the field of finance by partaking in different roles like consulting, training, content management, and conducting (financial) feasibility studies. On a daily basis, he advises and guides Frisian entrepreneurs with financial challenges and strengthens the ecosystem via funding, grants, and subsidies in Friesland.