Sessie van André samen met Martijn Bijmans en Mark Snel

In Flevoland zetten partijen in op het verduurzamen van de gehele waterketen. Het testen van systemen in de praktijk is daarbij belangrijk. In WaterLab Circulair Water worden innovatieve oplossingen gezocht voor 7 wateruitdagingen binnen de domeinen ‘voedselverwerkende industrie’, ‘wonen, werken en leren’, ‘bedrijfsterreinen’, en ‘recreatie’. Hoe kan men 7 zulke diverse casussen aan innovatie en technologie koppelen zonder robuustheid uit het oog te verliezen en welke rol spelen de verschillende partijen hierin? Wat kunnen we er van leren?

In deze sessie gaat Martijn Bijmans vanuit zijn rol als projectmanager in op het project en de verschillende casussen met bijbehorende uitdagingen en financiering. André Mepschen zal vanuit de rol die Water Alliance speelt binnen het project, namelijk het verbinden van de casussen aan de markt en technologieën, ingaan op hoe dit proces verloopt. Hoe kun je gericht de juiste partijen aan tafel krijgen? Last but not least zal Mark Snel zal als deelnemer aan het project en als eigenaar van Camp & Surf Markermeer ingaan op de uitdagingen die deze casus had en welke rol hierbij het project WaterLab Circulair Water heeft gespeeld.

Martijn Bijmans

Martijn Bijmans, algemeen projectleider bij WaterLab Circulair Water

Martijn Bijmans is algemeen projectleider van het WaterLab. Vanuit het WaterLab zetten de overheidspartijen in Flevoland in op innovatie in de waterketen. Vooral nieuwe technologien naar Flevoland halen.

Daarnaast is Martijn directeur van Multipitch, een advies bureau in watertechnologie en duurzame energie. Werkzaam als strategisch adviseur Europa bij Wetsus.

Mark Snel

Mark Snel, eigenaar van Camp & Surf Markermeer BV

Na een afgeronde studie Bewegingswetenschappen aan de VU heb ik mijn horizon verbreed door te gaan reizen en op meerdere locaties in Europa te gaan wonen en werken. Na terugkomst in Nederland met een startend gezin de 40-urige baantjes vervult om dit daarna te verruilen voor het huisvaderschap…En tegelijkertijd het opstarten van een unieke onderneming gefundeerd op de passie voor het surfen en het reizen: Camp & Surf Markermeer in mijn eigen woonplaats Lelystad, wat met veel geduld en doorzettingsvermogen nu eindelijk begint te ontspruiten…

André Mepschen

André Mepschen, Business Developer Nationaal bij Water Alliance

André Mepschen is als Business Development Nationaal actief bij de Water Alliance in Leeuwarden. Technologie verbinden aan de markt en andere netwerken is hierbij een van de belangrijkste zaken. Of het gaat om het ontwikkelen, optimale procesvoering of commerciële trajecten, André heeft jarenlange expertise op het gebied van praktische toepassing, procesontwikkeling en -optimalisatie van membraanfiltratiesystemen.