Om een technologie naar de markt te brengen is het ook nodig het te testen in een real-life omgeving. De verschillende demosites binnen het WaterCampus innovatie-ecosysteem bieden de mogelijkheid om uw product in de praktijk te testen en op te schalen zodat uw idee versneld naar de markt kan worden gebracht. In deze sessie hoort u praktijkvoorbeelden van ondernemers die gebruik maken of hebben gemaakt van een demosite. Daarnaast krijgt u informatie over de verschillende demosites binnen de WaterCampus. Tijdens de sessie zullen we via een interactief digitaal systeem met elkaar in gesprek gaan over de toegevoegde waarde van demosites, de verbeterpunten en andere zaken die relevant zijn.

De sprekers

Spreker 1: Jordi Moreno, CEW en REDstack B.V.
Spreker 2: Jos van Dalfsen, Wafilin Systems B.V.
Spreker 3: Ton Koekkoek, AkaNova B.V.

Bio van de sprekers

Jordi Moreno, CEW en REDstack B.V.

Jordi Moreno, PhD, promoveerde in Membrane Science & Technology aan de Universiteit Twente en schreef verschillende onderzoeksartikelen op het gebied van membraanwetenschap. In zijn carrière als technoloog en onderzoeker ontwikkelt hij het Blue Energy-project in Nederland en adviseert hij verschillende MKB-bedrijven en start-ups om hun Water Innovative-bedrijven sneller te commercialiseren.

Jos van Dalfsen, Wafilin Systems B.V.

Jos van Dalfsen heeft meer dan tien jaar ervaring in R&D en project management in de membraantechnologie. Na het behalen van zijn bachelordiploma aan Van Hall Larenstein, begon hij zijn carrière bij Wetsus. Sinds 2017 werkt hij als R&D Manager bij Wafilin Systems. Een van zijn projecten is de ontwikkeling van ‘Concentrating Milk’, een prijswinnende innovatie waarbij melkveehouders al op de boerderij de melk snel en goedkoop kunnen indikken. Vanuit zijn functie bij Wafilin werkt van Dalfsen nauw samen met klanten uit de voedings- en zuivelindustrie die op zoek zijn naar een unieke membraanoplossing. Deze onderneming biedt haar pilooteenheden aan klanten aan en maakt hiervoor gebruik van de Food and Water Application Centers op de WaterCampus.

Ton Koekkoek, AkaNova B.V.

Al meer dan 20 jaar ben ik eigenaar van AkaNova; wij bieden duurzame oplossingen voor decentrale afvalwaterzuivering. Mijn focus ligt voornamelijk op innovatie en ontwikkeling. Ik probeer de markt altijd een stap voor te zijn, watertechnologie is immers continu in beweging.