WaterCampus Leeuwarden als toonbeeld tijdens Water Summit in Milwaukee

Op 23 en 24 juni 2015 wordt tijdens de Water Summit in Milwaukee (Verenigde Staten) nadrukkelijk ingezoomd op drie internationale waterhubs. Onder de titel ‘3 Wateramerikaanse vlag Tech Hubs Leading the Way’ krijgen Pôle EAU (Montpellier, Frankrijk), The Water Council (Milwaukee, VS) en de Water Alliance (Leeuwarden, Nederland) het podium. Directeur Hein Molenkamp van de Water Alliance zal tijdens een ‘keynote discussion’ vertellen hoe de watertechnologie innovatieketen op en rond de WaterCampus Leeuwarden concreet bedrijven helpt om kennis en ideeën om te zetten tot succesvolle business.

“De aanpak van de Water Alliance is gericht op lange termijn samenwerking en begint zich hier steeds meer te bewijzen”, aldus Jantienne van der Meij-Kranendonk, Innovatie Adviseur van de Nederlandse ambassade in Washington. “Daarom is het uitstekend dat de Water Alliance hier een podium heeft gekregen.”
Tijdens de Summit is de Nederlandse aanwezigheid sowieso sterk, aldus Van der Meij-Kranendonk. Behalve de participatie van de Water Alliance is er bijvoorbeeld ook een Holland stand voor Nederlandse bedrijven en is er een Nederlands panel over ‘Resource Recovery in wastewater & water treatment’. Sprekers zijn hier Yede van der Kooij (Wetterskip Fryslân), Hein Molenkamp en Kees Roest (KWR Watercycle Research Institute). Aansluitend aan de Summit kan nog een workshop worden bezocht over hetzelfde onderwerp.

Bedrijven, opgelet: deelname aan de Water Summit, de Holland stand en de workshop resource recovery is mogelijk. Meer informatie: Jantienne van der Meij, Innovatie adviseur bij het IA Netwerk in Washington, DC (jantienne@nost.org).

Het volledige programma:
•    Water Summit: www.thewatercouncil.com/watersummit
•    Workshop: www.the-netherlands.org/news/2015/05/effluent-resource-recovery.html