Water Knight wint de challenge area van AkzoNobel Chemicals

Imagine Chemistry is een open innovatie samenwerkingsplatform van de startup van AkzoNobel Chemicals. Een uitdaging die gezamenlijke samenwerkingsverbanden met toegevoegde waarde creëert tussen veelbelovende startups en AkzoNobel Chemicals.

Tijdens de uitdaging van dit jaar voor de afvalwatervrije chemische locaties, was AkzoNobel op zoek naar verbeterde methoden om hun afvalwaterstromen te zuiveren om de milieu-impact te verminderen door het organischestofgehalte te reduceren en het water te hergebruiken in specifieke uitdagende gebieden binnen hun afvalwaterstromen.

Water Knight, lid van Water Alliance, werd geselecteerd als een van de finalisten voor deze uitdaging bij 150 ingediende ideeën die wereldwijd worden ontvangen op de portal van Imagine Chemistry.

De winnaars werden gekozen uit een groep van 20 finalisten tijdens een driedaags evenement op de Chalmers University in Gotenburg, Zweden. Tijdens het evenement werkten meer dan 90 bedrijfsexperts en partnerorganisaties met de startups om hun ideeën verder te ontwikkelen en een duidelijke route naar de markt te bepalen.

Water Knight’s idee over “Verwerking van afvalwaterbehandelingsprocessen door middel van high-performance vortex cavitatie reactor met OH radicalen” werd geselecteerd samen met twee andere finalisten die gekozen waren om hun uitdagingen in afvalwaterstromen aan te pakken.

Als een van de finalisten nam Water Knight deel aan een driedaags evenement in juni aan de Chalmers University of Technology in Gotenburg, Zweden. Water Knight werkte daar samen met deskundigen en partners van AkzoNobel Specialty Chemicals op het gebied van R & D, financiën, innovatie en marketing, evenals het senior management en potentiële investeerders, om de waardepropositie van hun gepatenteerde technologie op vortex cavitatie verder te ontwikkelen, aan te scherpen en te versterken.