Water Alliance @ VN Water Conferentie 2023 & New York Water Week

De VN-waterconferentie 2023 vindt plaats van 22-24 maart 2023 op het hoofdkwartier van de VN in New York. Het doel van de conferentie is om de voortgang van SDG 6 te evalueren en om “toezeggingen, beloften en acties te verzamelen, over al onze sectoren, industrieën en belangen heen, waarbij naties, belanghebbenden en professionals worden verenigd over acties die helpen de wateracties in de 2030-agenda uit te voeren.” De conferentie bestaat uit een reeks plenaire vergaderingen, interactieve dialogen en 200 nevenevenementen op het VN-hoofdkwartier in New York City en honderden andere op verschillende locaties daarbuiten.

Buiten de VN-conferentie organiseren de Nederlandse regering en de stad New York een week met evenementen van 18 tot 24 maart. De New York Water Week (NYWW) is bedoeld om de UNWC te ondersteunen en een impuls te geven door wereldwijd baanbrekende wateracties en -oplossingen onder de aandacht te brengen via een reeks persoonlijke en virtuele evenementen. Met flexibele formats en een inclusief programma zal NYWW evenementen bevatten zoals filmfestivals, panels, plenaire vergaderingen, kunstvoorstellingen en workshops.

Wateractieagenda
Een van de belangrijkste resultaten van de VN-Waterconferentie 2023 (UNWC) is de ontwikkeling van de Wateractieagenda – het hoogtepunt van verbintenissen, toezeggingen en acties in alle sectoren en belangen die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van de wateracties in de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling. De nadruk wordt gelegd op een versnelde uitvoering en een groter effect op het bereiken van SDG 6 en andere watergerelateerde doelstellingen en streefcijfers.
Alle belanghebbenden worden uitgenodigd vrijwillige toezeggingen voor de Agenda in te dienen via het portaal op de website van de VN-Waterconferentie 2023. Dit kan voorafgaand aan de conferentie of tijdens officiële nevenevenementen van de conferentie.

Deelname en volledige event programma

Voor deelname aan UNWC-evenementen in het VN-hoofdkwartier is voorafgaande registratie vereist. De registratieperiode sloot half februari. Afgezien van deelname ter plaatse op de VN-campus, zullen veel evenementen tegelijkertijd live worden uitgezonden, zodat iedereen ze kan bekijken. Bovendien is voor veel evenementen die buiten de VN-campus plaatsvinden geen registratie vereist.

– Het samengevatte UNWC-programma is hier te bekijken.
– Het volledige programma van de nevenevenementen is hier beschikbaar.

NYWW vormt een knooppunt voor honderden onafhankelijk georganiseerde evenementen. Elk evenement heeft zijn eigen middelen om deel te nemen.
– Voor details over hoe u kunt deelnemen, verwijzen wij u naar de webpagina’s van de evenementen die in het volledige programma van NYWW staan hier.

Water Alliance activiteiten & sessies in New York

Water Alliance en / of haar leden zullen betrokken zijn bij verschillende evenementen en officiële sessies binnen en op de grenzen van de UNWC & NYWW. Hieronder vindt u een actuele lijst van evenementen waar Water Alliance in een medeorganiserende of sprekende rol bij betrokken is. Kom regelmatig terug, want de lijst wordt voortdurend bijgewerkt. Let op de vermelde tijden zijn Eastern Daylight Time (EDT).

Zondag– 19 Maart
World water film festival,  Brave Blue World exclusieve preview van onze Blue World die wordt vertoond op het allereerste World Water Film Festival, georganiseerd door de Columbia Climate School en het Columbia Water Center als onderdeel van de NY Water Week. WaterCampus en lid Hydraloop hebben onder andere een rol in deze docu.

Naast het vertonen van exclusieve beelden van de komende film, zullen we paneldiscussies houden, een netwerkreceptie organiseren met een bierproeverij van gerecycled water, een watersommelier en nog veel meer.

Dinsdag- 21 Maart
NFIA event 17-18 hrs

Donderdag – 23 Maart
Living Labs sessie op UN Hoofkantoor samen met Van Hall Larenstein en partners

Vrijdag – 24 Maart
Session over water hergebruik samen met Hydraloop op het Netherlands Water House