Water Alliance versterkt de verbinding tussen wereld water tech hubs tijdens Singapore International Water Week

Om de twee jaar is in Singapore de waterwereld aanwezig tijdens het SIWW, Singapore International Water Week, een groots opgezet evenement met talloze congressen, symposia, themameetings en een uitgebreide expo met bedrijfsleven en diverse landenpaviljoens. Zo ook vanuit Nederland, waar het Nederland Water Pavilion gecoördineerd door het NWP, dit jaar een groot aantal bezoekers trok.

Ook Water Alliance was dit jaar weer aanwezig, met aandacht voor de WaterCampus als eco innovatie systeem voor duurzame watertechnologie. Een tweede onderwerp voor Water Alliance dit jaar was om aandacht te vragen voor het eind september in Leeuwarden te organiseren evenement; European Water Tech Week 2018.

Ook diverse bedrijven die als lid bij Water Alliance zijn aangesloten gaven act de presence tijdens de SIWW in Singapore, zoals Berghof Membranes uit Leeuwarden, Cirtec uit Purmerend, DMT uit Joure en Wageningen, Paques uit Balk, vertegenwoordigd via hun Aziatische vestiging in Kuala Lumpur, Koninklijke Eijkelkamp, en RHDHV.

Naast het Nederland Water Pavilion werden er diverse activiteiten georganiseerd die, mede met enthousiaste input van de Nederlandse ambassade in Singapore, mogelijkheden boden voor Nederlandse bedrijven en organisaties om Nederland hier prominent te laten zien.
De Watergezant voor Nederland Henk Ovink gaf op zijn gebruikelijke energieke manier op de vele bijeenkomsten presentaties veelal in co-productie met o.a de burgemeester van Rotterdam Aboutaleb en de NL Ambassadeur in Singapore Margriet Vonno.

Het Nederland Water Pavilion was vaak weer voor en na de diverse meetings en presentaties de uitvalsbasis. Zo ook voor een gezamenlijke netwerkreceptie op de dinsdagmiddag. Water Alliance nodigde hiervoor zoals gebruikelijk ook weer veel buitenlandse relaties uit. In de gemoedelijke sfeer van een receptie worden de vaak reeds langer bestaande banden met diverse relaties aangehaald. Dat vergemakkelijkt ook de verbinding die de Water Alliance zoekt met de genoemde water hubs, die wat Molenkamp betreft ook tijdens de van 24-27 september te organiseren EWTW2018 een actieve rol zullen spelen.

Belangrijk thema tijdens dit EWTW zal zijn ‘Connecting World Water Tech Hubs. Nederland wordt wereldwijd erkend als een belangrijk waterland met veel aandacht voor innovaties in duurzame ontwikkelingen ook op gebied van watertechnologie. Water Alliance maakt zich sterk om Nederland als een Global Water Tech Hub te verbinden met een aantal andere belangrijke Water hubs, waaronder o.a. Singapore, Israel, VS, Canada en Zuid Korea.

Tijdens de SIWW werden er diverse gespekken gevoerd met vertegenwoordigers van deze locaties, uiteraard met diverse organisaties in Singapore zelf, maar ook sprak Molenkamp ter voorbereiding van de EWTW met de nodige mensen uit o.a de VS, Canada, Zuid Korea om hen te briefen om met elkaar in gesprek te gaan tijdens het evenement in Leeuwarden.