Water Alliance tekent partnership met Frans watercluster

De Water Alliance en de Franse watercluster Pole Eau uit Montpellier hebben op donderdag 18 mei, tijdens de Hydrogaïa beurs, een verdere samenwerking aangekondigd in een Letter of Intent (LOI). Beide clusterorganisaties treffen elkaar al met enige regelmaat op diverse beurzen wereldwijd.

Pole Eau is, net als de Water Alliance, erg actief met enkele honderden bedrijven en organisaties op het gebied van watertechnologie. De Franse cluster is met name actief in de zuidelijke regio van Frankrijk. Interessant is dat ze samen met een aantal andere gerelateerde Franse clusterorganisaties samenwerking zoeken met andere landen. Pole Eau werkt onder andere nauw samen in de regio met het franse Swelia, WSM (Water Sensors & Membranes) en anderen en is bezig met een proces het landelijk dekkend Frans Water Team te gaan vormen. Van oudsher is met name deze regio erg actief in veel Afrikaanse landen, wat ook interessant kan zijn voor Nederlandse watertechnologieleveranciers.

Deze LOI heeft tot doel de samenwerking tussen Nederlandse en Franse partijen verder te onderzoeken en te versterken, zowel zakelijk, maar ook vanuit kennis en educatie. Ook kan de samenwerking leiden tot makkelijkere toegang tot gezamenlijke Europese projecten en versterkt het de grensoverschrijdende samenwerking.

Tijdens de Hydrogaïa waren er twee Nederlandse bedrijven mee: AkaNova uit Sneek (decentrale afvalwaterzuivering) en Wiefferink uit Oldenzaal (flexibele opslag en afdekking). De Water Alliance had voor hun, in samenwerking met het EEN-netwerk, een matchmakingprogramma verzorgd. Door beide deelnemers zijn tientallen nuttige gesprekken gevoerd met Franse bedrijven.