Water Alliance stelt finale WIS Award uit

Op basis van de nieuwe richtlijnen die sinds 29 september jl. van kracht zijn heeft de Water Alliance besloten om de finale van de innovatieprijs ‘WIS Award’, zoals deze stond gepland op 9 oktober aanstaande in Leeuwarden uit te stellen. “We hadden het plan om een hybride evenement te organiseren, waarbij deelnemers, jury en vak journalisten fysiek aanwezig konden zijn en anderen in binnen- en buitenland op datzelfde moment de finale via internet zouden kunnen volgen”, aldus woordvoerster Agnes Dirksen van de Water Alliance. “Door de nieuwe richtlijnen, waarvan wij de noodzaak uiteraard begrijpen, is dat niet meer verantwoord. We willen ons de komende weken beraden op de verdere opties.”

De WIS Award is de innovatieprijs die de Water Alliance (meestal) jaarlijks uitreikt. Nederlandse watertechnologiebedrijven met een bijzondere innovatie presenteren hun product voor een breed publiek en een jury en de uiteindelijke winnaar ontvangt marketing-ondersteuning ter waarde van 10.000 euro én een flinke dosis vrije publiciteit. Eerdere winnaars zoals onder andere het Leeuwarder bedrijf Hydraloop braken na het winnen van de finale internationaal door.

Diverse opties

De finale 2020 zou op 9 oktober 2020 worden gehouden in Studio Z in Leeuwarden, waar zowel een tv-studio, als ook een Grand Café is gevestigd. Water Alliance onderzoekt nu met de uitbaters diverse opties. Dirksen: “We kunnen het evenement eventueel verschuiven naar een andere datum. Wanneer dat binnen afzienbare tijd zou zijn is dat goed nieuws, want dan gaat het met de coronasituatie in heel Nederland de goede kant op. Mocht dat toch allemaal erg lang duren, kunnen we overwegen om de finale helemaal online te organiseren. De zeven finalisten die we dit jaar hebben zijn er sowieso helemaal klaar voor om hun innovatie aan de wereld te presenteren en wij gunnen ze heel graag dat podium.”