Wafilin Systems long-term partner Food Application Centre for Technology (FACT)

Tijdens het symposium ‘Duurzame, Milde Processing’ op 17 oktober heeft het Food Application Centre for Technology (FACT) officieel haar deuren geopend. Hogeschool Van Hall Larenstein organiseerde het symposium in samenwerking met Dairy Valley. Water Alliance lid Wafilin Systems maakte tijdens de opening bekend dat zij long-term partner wordt van het FACT.

Natuurlijk, vol van smaak, gezond en veilig

Tijdens dit symposium stond de vraag centraal of en hoe de zuivelindustrie op een milde wijze (waarbij de oorspronkelijke eigenschappen van melk zoveel mogelijk behouden blijven) duurzaam verkregen producten kan produceren die voldoen aan de steeds sterker wordende consumentenwens van “natuurlijk, vol van smaak, gezond en veilig”. Wat zijn de voordelen, eventuele consequenties en hoe moet dat dan (technologisch) gerealiseerd worden? Specialisten van Van Hall Larenstein, Danone, FrieslandCampina, NIZO food research, De Fryske en ZuivelNL gaven hierover hun visie tijdens het symposium.

Wafilin Systems partner FACT

Water Alliance lid Wafilin Systems B.V. wordt long term partner van het FACT. Henk Schonewille (CEO Wafilin Systems) legt uit waarom: “Het is zeer belangrijk om de medewerkers van de toekomst te onderwijzen met de nieuwste technologieën in de Food & Dairy technologie. Daartoe hebben we een geavanceerde pilot installatie geleverd waarop we samen met de docenten en hun studenten kunnen werken aan verschillende soorten projecten. ”
Ter afsluiting van het symposium opende Johannes Kramer (Gedeputeerde AgroFood bij Provinsje Fryslân) het nieuwe innovatiecentrum voor voedseltechnologie FACT en konden bezoekers en pers het innovatiecentrum bekijken.