Water Alliance is een netwerkorganisatie die samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven faciliteert. Hierbij ligt de nadruk op het bedrijfsleven in de duurzame watertechnologiesector. Deze sector is voor een groot deel gericht op export en internationale samenwerking. Duurzame watertechnologie kan namelijk wereldwijd vermarkt worden, omdat er in verschillende delen van de wereld watervraagstukken liggen.

Water Alliance stimuleert de (internationale) activiteiten van bedrijven in de watertechnologiesector. Dit doet Water Alliance door het organiseren van evenementen, beursvloeren, inkomende/uitgaande handelsmissies, matchmaking, nieuwsbrieven en het versturen van een eigen magazine.

Water Alliance is gevestigd op de WaterCampus in Leeuwarden. Samen met Wetsus, het CEW en CIV Water werken we samen in het WaterCampus Innovatie Ecosysteem, die speciaal is ingericht om duurzame ontwikkelingen op het gebied van watertechnologie versneld naar de markt te kunnen brengen. Een innovatieketen die wetenschap, toegepast onderzoek en bedrijvigheid bij elkaar brengt.

Voor een adequate ondersteuning van onze organisatie zoeken wij ter versterking van ons team een

Project Coördinator (32 – 40 uur p/w)

Functie

Als Project Coördinator voer je alle werkzaamheden rond een project uit. Hierbij horen zowel uitvoerende als coördinerende taken. Het doel van deze projecten is om netwerken te versterken, bedrijven te verbinden voor samenwerking in de watertechnologiesector, profilering van het WaterCampus Innovatie Ecosysteem en profilering van de Nederlandse watertechnologiesector in het buitenland.
Je levert daarnaast een bijdrage aan nieuwe projectvoorstellen én signaleert kansen voor nieuwe relevante samenwerkingsprojecten.

Een mooi voorbeeld van een actueel project is de participatie van Water Alliance in Innofest.

Verantwoordelijkheden en taken

– Het uitvoeren en coördineren van (internationale) samenwerkingsprojecten;
– Het organiseren en faciliteren van bijeenkomsten, workshops en meetings;
– Het signaleren en delen van kansen voor nieuwe relevante samenwerkingsprojecten voor bedrijven in de sector;
– Samenwerken met andere netwerk- en clusterorganisaties en bedrijven binnen een project en deze samenwerking op een juiste manier onder de aandacht brengen;
– Het actief participeren bij relevante congressen, evenementen, beurzen en netwerkbijeenkomsten.

Je profiel

– Je hebt een afgeronde technische opleiding op HBO- of academisch niveau (denk aan watertechnologie, procestechnologie, chemische technologie, microbiologie, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar);
– Je hebt 3 á 5 jaar relevante werkervaring;
– Je hebt aantoonbare ervaring met coördinatie van projecten;
– Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
– Je beheerst de Engelse taal  zowel mondeling als schriftelijk goed;
– Kennis van en affiniteit met de Nederlandse watertechnologiesector is een pré.

Competenties

Om de functie en bijbehorende activiteiten op een effectieve manier te kunnen vervullen, verwacht Water Alliance een aantal primaire competenties van de project coördinator: je bent een netwerker, je beschikt over organisatie- en analytisch vermogen, humor, je bent een verbinder, je bent pro-actief, enthousiast en initiatiefrijk.

Aanbod

Water Alliance biedt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd in een vooruitstrevende organisatie met een klein kernteam. Als medewerker van de Water Alliance werk je continu aan het verder uitbouwen van je eigen netwerk.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bart Volkers via b.volkers@wateralliance.nl

Je kunt je schriftelijke sollicitatie, voorzien van CV, sturen naar Water Alliance, t.a.v. H. Molenkamp, Postbus 7560, postcode 8903 JN in Leeuwarden of per email info@wateralliance.nl. Reageren kan tot 31 augustus a.s.