UV desinfectie in de tuinbouwkas: Duurzaam hergebruik van water en voedingsstoffen

VitaLite E2Tuinbouwspecialist HortiMaX en UV-specialist Van Remmen UV Techniek (lid Water Alliance) hebben hun kennis en ervaring gecombineerd om tot een duurzame oplossing voor het hergebruik van water en meststoffen te komen. Nauwe samenwerking heeft geresulteerd in een energie-efficiënte en betrouwbare UV-C desinfectie oplossing, de VitaLite genaamd.

Door de groeiende wereldbevolking en de stijgende welvaart wordt het behoud van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde een steeds grote zorg. Fossiele brandstoffen, maar ook essentiële voedingsstoffen voor planten raken op. Ook is er slechts een beperkte hoeveelheid aan zoet water beschikbaar voor de land- en tuinbouw. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat we de voedselproductie efficiënter inrichten. Dit betreft ook de tuinbouw, waar grote hoeveelheden kunstmest en zoet water onnodig worden verspild. Doordat gewassen niet al het irrigatiewater in één keer kunnen absorberen, gaat er een groot deel verloren. Dit verloren water kan worden hergebruikt, maar dit vereist een technologie die de schadelijke ziekteverwekkers in het water elimineert zonder dat de opgeloste meststoffen verloren gaan.

UV-systemen in VitaLite zuiniger

Tuinbouwspecialist HortiMaX en UV-specialist Van Remmen UV Techniek hebben hun kennis en ervaring gecombineerd om tot een duurzame oplossing voor het hergebruik van water en meststoffen te komen. Nauwe samenwerking heeft geresulteerd in een energie-efficiënte en betrouwbare UV-C desinfectie oplossing, de VitaLite genaamd.
De UV-systemen in de VitaLite zijn 20 tot 30% energiezuiniger dan andere UV-systemen en er worden geen chemicaliën toegevoegd aan het water. In tegenstelling tot sommige standaard op de markt te verkrijgen UV-C desinfectie apparatuur, is de VitaLite voorzien UV-C desinfectie systeem dat specifiek is ontworpen voor omstandigheden in de tuinbouw. De UV technologie in de VitaLite is bovendien microbiologisch getest om de prestaties te kunnen garanderen.

HortiMaX presenteerde de VitaLite op de GreenTech vakbeurs van 14-16 Juni in de Amsterdam RAI. De verkoop van de VitaLite is sindsdien gestart.