Unieke samenwerking in studie naar innovatieve brijnbehandelingstechnologieën

5 industriële multinationals en 3 vooruitstrevende drinkwaterbedrijven hebben de handen ineengeslagen om de opname van innovatieve technologieën voor de behandeling van brijn te versnellen. Het wereldwijde project is geïnitieerd door Isle Utilities en werd door alle projectleden afgetrapt in juni.

In september wordt het project afgerond en gepresenteerd aan de participanten.
De afname van zoetwaterbeschikbaarheid is een wereldwijd toenemend probleem, dat al lang niet meer exclusief is voor de bekende droge regio’s. Bedrijfsdoelstellingen om de watervoetprint verregaand te verlagen en water te hergebruiken drijft de zoektocht naar en de toepassing van innovatieve water technologie. Daarnaast zorgen regelgeving en imago ervoor dat bedrijven hun liquid discharge tot uiteindelijk nul willen reduceren: zero liquid discharge. De hardste noot om te kraken voor het bereiken van deze ambitie is de behandeling van het meest geconcentreerde residu: brijn.

De experts en engineers van Isle screenen wereldwijd jaarlijks honderden nieuwe oplossingen op het gebied van water- en milieutechnologie. In dit gezamenlijke project zullen Isle’s consultants, van diverse wereldwijde kantoren, innovatieve technologieën op de markt om brijn te behandelen op een rij zetten. Binnen deze diepgaande studie zullen middels interviews met leveranciers, het bestuderen van pilot- en demodata en het spreken met referenties ruim 50 technologieën worden gekarakteriseerd. Isle zal haar bewezen “Technology Horizon Scan” methodologie toe passen om alle technologieën onafhankelijk en uniform te vergelijken op een groot aantal criteria.
Dat brijnbehandeling een breed gedragen onderwerp is, wordt aangetoond door de verscheidenheid aan participanten: WLN Water research (NL), The Coca Cola Company (US), Vitens (NL), ABInBev (B), Anglo American (UK), Shell Global Solutions (NL), Procter & Gamble (US) en FCC Aqualia (Sp).
Voor meer informatie: peter.wessels@isleutilities.com

Over Isle Utilities

Isle Utilities (Isle) is een wereldwijde onafhankelijke consultancy gespecialiseerd in innovatieve water- en milieutechnologie. Isle ondersteund wereldwijd ruim 200 municipale (afval)water- en industriële bedrijven met het nemen van gefundeerde beslissingen gerelateerd aan water technologie. Isle heeft ruim 90 hoogopgeleide medewerkers met ervaring uit de watersector verspreid over 9 kantoren. Isle heeft in Nederland een kantoor in Utrecht en Heemstede.