Sensileau Sensor Platform breidt productaanbod uit met podcasts

Op 8 januari 2020 werd op het Sensileau Sensor Platform de eerste Podcast gepubliceerd. De podcasts zijn bedoeld om onderwerpen met betrekking tot de toepassing van online sensortechnologie in de watersector op een toegankelijke manier onder de aandacht te brengen. In maximaal een half uur wordt een relevant thema toegelicht en uitgediept in de vorm van een interview met een expert, een discussie tussen verschillende experts, of een korte lezing.

Er is gekozen voor een audio-vorm en niet voor geschreven artikelen, zodat de podcast bijvoorbeeld ook in de auto kan worden beluisterd. Veel personeel in de waterindustrie heeft namelijk een behoorlijke reistijd onder werktijd, bijvoorbeeld monsternemers voor drinkwaterbedrijven en waterschappen, maar ook operators die van de ene naar de andere productie/zuiverings-locatie moeten rijden. Een podcast kan dan gemakkelijk beluisterd worden.

De eerste podcast gaat over online monitoring van lood in distributiesystemen voor drinkwater. Met name in de Verenigde Staten zijn verhoogde loodconcentraties in drinkwater als gevolg van verouderde pijpleidingen een probleem, maar afgelopen december kwam deze problematiek ook in Nederland in het nieuws naar aanleiding van een voorval in Amsterdam. In de podcast gaat Dr. Corina Carpentier, expert van Sensileau, het gesprek hierover aan met Rick Bacon, CEO van Aqua Metrology Systems. Er wordt gesproken over de noodzaak van loodmonitoring, met specifieke aandacht voor loodpartikels in de waterstroom. Vervolgens gaat de discussie over het inrichten van geautomatiseerde monitoring op een zodanige manier dat tijdig actie kan worden ondernomen indien verhoogde loodconcentraties worden aangetroffen. Op deze manier kunnen de risico’s voor volksgezondheid worden gereduceerd.

De podcast is te vinden in de Toolbox van het Sensileau Sensor Platform, en is geheel kosteloos te beluisteren. Het onderwerp ‘online monitoring van metalen in (bronnen voor) drinkwater’ wordt vervolgens verder uitgediept in een webinar op 15 januari. De opname hiervan komt eveneens beschikbaar in de Toolbox van Sensileau. Sensileau streeft ernaar dit jaar tenminste vijf nieuwe podcasts te publiceren.

Bron: Sensileau