Water Alliance steunt ‘Schoon water voor Mozambique’ 

Hein Molenkamp (Managing Director Water Alliance) overhandigde tijdens het WaterLink Symposium een waardecheque van €2500 aan Jos Schouwenaars (algemeen projectleider) van Agua Limpa: ‘Schoon water voor Mozambique’.

19-01-2016 Wateralliance Waterlink WTC Leeuwarden

Het Friese project ‘Schoon water voor Mozambique’ werkt sinds 2010 met succes aan de verbetering van de sanitatie in acht steden in Mozambique. Met de bijdrage van Water Alliance willen zij een toiletblok gaan opknappen. Hierdoor kunnen 200.000 kinderen hun handen wassen na een toiletbezoek op school, worden er toiletten op huishoudniveau aangelegd, gemeentelijke organisaties opgezet en getraind, voorlichting over hygiëne gegeven en ondernemers begeleid in het opzetten van sanitatie bedrijfjes.

ln Friesland drinken we water uit de kraan, gaan naar het toilet en wassen daarna onze handen. Een basisschool zonder toiletten kunnen wij ons niet voorstellen. In Mozambique poepen en plassen de schoolkinderen nog vaak op een hoek van het schoolplein. Handen wassen of water drinken is door gebrek aan schoon water al helemaal onmogelijk. Het Friese project ‘Schoon water voor Mozambique’ werkt sinds 2010 met succes aan de verbetering van de sanitatie in de steden Xai-Xai, Chokwe, Inhambane, Maxixe, Gondola, Manica, Chimoio en Beira. Dankzij het project zijn er op 140 basisscholen in de acht steden toiletten geplaatst en kunnen 200.000 kinderen hun handen wassen na een toiletbezoek.

Lees meer over dit project op: Schoon water voor Mozambique