Evert van de Werfhorst is na zijn studie bio-procestechnologie als technoloog begonnen bij Paques BV. Na omzwervingen over de wereld is hij als commercieel manager bij Paques afgezwaaid.

Ondernemer

Na zijn carriere bij Paques is hij in 2008  in de perifierie van de Watercampus begonnen als ondernemer, vanuit de visie van het gebruiken van zelf-calibrerende meetsystemen voor optimalisatie van waterprocessen. Door gebruik van goede gecalibreerde meetresultaten kunnen processen worden bedreven met minder energie, meer hergebruik en minder chemie. Hij is mede-eigenaar van The Sensor Factory in Heerenveen, een onafhankelijk bedrijf, dat meetinstrumenten ontwikkelt en produceert voor o.a. online-metingen van ATP (microbiologie) in water en melk en voor online metingen van nutriënten in de glastuinbouw. The Sensor Factory werkt met eigen merken, zoals LUCI of Celine, maar ook als OEM fabrikant voor multinationals.

Nevenactiviteiten

Naast zijn eigen ondernemerschap is Evert altijd gedreven door creatie van hoogwaardige werkgelegenheid in Friesland op het gebied van watertechnologie. Hij is vanaf het begin betrokken bij de WaterCampus en helpt als coach op de achtergrond verschillende start-ups. Evert is hands-on en heeft een passie voor het vertalen van technologie naar markt.

https://www.linkedin.com/in/evert-van-de-werfhorst-b0161811