Pure Water Group investeert in duurzame toekomst

Een bedrijf dat innovatieve en duurzame waterzuiveringssystemen bouwt, kan zelf natuurlijk niet achterblijven. Daarom heeft Pure Water Group de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in duurzaamheid en efficiëntie, en zal dat voorlopig ook nog blijven doen.

Sinds 1998 is Pure Water Group een bekende leverancier van hoogwaardige systemen voor de productie van puur water. Tot hun klantenkring bevinden zich o.a. ziekenhuizen, farmaceutische producenten en energiecentrales in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Afrika, Australië en Latijns Amerika.

Bedrijfspand in nieuw jasje

Toen Pure Water Group in 2008 besloot de huidige bedrijfshal in Sprundel te huren was deze al tientallen jaren oud. Ondertussen is het gebouw eigendom en is er de afgelopen tijd hard gewerkt om het gehele pand te voorzien van een compleet nieuwe buitenkant, waardoor het nu bijzonder goed geïsoleerd is. Daarnaast zorgt een uiterst efficiënt verwarmingssysteem voor meer comfort, terwijl er veel minder energie verbruikt wordt.

Meer licht door LED’s

Aan de verlichting in en om het gebouw is ook veel veranderd. De industriële halogeenverlichting in de werkplaats, maar ook de TL-buizen in de kantoren zijn allemaal vervangen door LED’s. Ondanks dat de wittere LED’s veel energiezuiniger zijn, is de lichtopbrengst zelfs toegenomen. De medewerkers ervaren het nieuwe licht als prettig en gelijkmatig.

Daarnaast zorgen bewegingsmelders in de kantoren ervoor dat het licht alleen  brandt als er iemand in de ruimte aanwezig is, wat het verbruik nog verder naar beneden brengt.

Elektrisch rijden

Wat betreft de bedrijfsauto’s is er bij Pure Water Group ook al het een en ander veranderd. Laadpalen aan de zijkant van het gebouw verklappen dat het bedrijf gebruik maakt van elektrisch en hybride aangedreven auto’s. De ontwikkelingen in de auto-industrie zorgen ervoor dat het voor steeds meer bedrijven haalbaar is om elektrisch te gaan rijden. In een klein land als Nederland zijn de afstanden nooit zo groot, dus is elektrisch rijden een interessante oplossing.

Wanneer de huidige serviceauto’s aan vervanging toe zijn wordt overwogen om ook deze elektrisch of hybride uit te voeren, om zo bij te dragen aan nog minder CO2-uitstoot. Met de toekomstige plannen om ook zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand te laten installeren, zal het positieve effect van de elektrische auto’s nog meer versterkt worden.

Nieuw ERP-systeem

In de dagelijkse bedrijfsvoering is de laatste tijd ook een grote stap gezet. Een nieuw ERP-systeem laat de verschillende processen van Pure Water Group efficiënter verlopen. Zo wordt inkoop en voorraadbeheer vanuit hetzelfde systeem gedaan als offertes, verkoop en projectbeheer. Voorheen gebeurde dat vanuit verschillende systemen. Dit alles moet er voor zorgen dat er nu en in de toekomst nog minder kans is op fouten en dat de klanten een nog betere dienstverlening gaan ervaren. De succesvolle formule van Pure Water Group gaat op deze manier de toekomst in met nog meer bewustzijn voor de klanten, processen en milieu.

Bron: Pure Water Group