Oprichting Cellvation BV tijdens Aqua Nederland Vakbeurs

Al in 2014 zetten KNN Cellulose en CirTec (toen nog BWA) de eerste stappen in de ontwikkeling van een technologie om cellulose uit rioolwater terug te winnen, op te werken en als hoogwaardige grondstof te leveren aan de markt. Na gedegen marktonderzoek en een kleinschalige pilotinstallatie in 2017 is een eerste cellulose productieplant gebouwd op representatieve demo schaal, waarmee dagelijks bijna 400 kg cellulose wordt geproduceerd.

De grote internationale belangstelling en het winnen van de overall Aquatech Innovation Award hebben de ontwikkeling en vraag naar cellulose in een stroomversnelling gebracht. Om grootschalige toepassingen van de Cellvation® te realiseren en de markt maximaal te kunnen bedienen, richten de initiatiefnemers KNN Cellulose en CirTec nu Cellvation BV op. De ondertekening van de documenten vindt plaats tijdens de Aqua Nederland Vakbeurs op de Aqua Lounge (H110). De Aqua Lounge is een gezamenlijk initiatief van Water Alliance, NWP en Envaqua.

180 miljoen kilo wc-papier wordt jaarlijks doorgespoeld in Nederland. De papiervezels die daar in zitten zijn waardevol en daar wordt nog niets mee gedaan. Cellvation® maakt hoogwaardig hergebruik van papiervezels (cellulose) uit rioolwater mogelijk, geeft concreet invulling aan de ambities van grondstofrecycling uit reststromen en draagt daarmee direct bij aan de klimaatdoelen van Parijs en de einde-afvalambitie.

Sinds 2014 hebben KNN Cellulose en CirTec samen in verschillende projecten gewerkt aan de ontwikkeling van een concept om schone cellulose terug te winnen uit rioolwater en in te zetten als hoogwaardige grondstof. Door onderzoek en demo’s is inmiddels aangetoond dat er technisch en technologisch geen beperkingen zijn en ook is veel vraag van cellulose uit de markt. Nu is het dus zaak dat er voldoende cellulose uit rioolwater beschikbaar komt. Om de waterschappen als “producent” van cellulose en afnemers goed te kunnen bedienen, richten KNN Cellulose en CirTec samen een onderneming op. De overeenkomst die tot de officiële oprichting van Cellvation BV leidt, wordt getekend op de Aqua Lounge tijdens de Aqua Nederland Vakbeurs. De Aqua Lounge is een gezamenlijk initiatief van Water Alliance, NWP en ENVAQUA.

Wat: Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
Waar: Aqua Lounge (standnummer H110) op de Aqua Nederland Vakbeurs
Wanneer: 15 maart 2018
Tijd: 12:00 uur
Genodigd: Pers + Genodigden + Geïnteresseerden