Officieel lanceringsevent voor het Water Test Network

Het Water Test Network is officieel gelanceerd tijdens een evenement in de Scotland House in Brussel, België. “Hoe zal uitgerekend dit project voor innovatie in de water sector zorgen?” De officiële lancering stond in het kader van het beantwoorden van deze vraag en de kansen die het project kan bieden.

 

Het Water Test Network is een project dat wordt gefinancierd door het EFRO (€ 3,61 miljoen) als onderdeel van het Interreg North-West Europe-programma. Het project is een samenwerking tussen verschillende partners in Noordwest-Europa (NWE), die een transnationaal netwerk van testfaciliteiten zullen opzetten om het MKB in NWE in staat te stellen nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen, te testen en te verifiëren. Het hoofddoel is om de marktintroductie van innovatieve watertechnologieën te versnellen.

Het project loopt van maart 2018 tot december 2021 en biedt het MKB een volledig gefinancierd geïntegreerd ondersteuningspakket, dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Dit betekent bijvoorbeeld dat de MKB’ers worden gekoppeld aan de meest passende testfaciliteit voor hun test- / verificatiewensen.

Barry Greig van de Schotse regering is een belangrijk voorstander van het project. Hij fungeerde dan ook als key note-spreker tijdens het evenement. Naast Greig waren er sprekers van de Europese Commissie en de internationale watersector aanwezig. Tijdens het evenement presenteerde Scottish Water Horizons, de leidende partner van het project, het project in detail en de afgevaardigden hadden de mogelijkheid om te netwerken en de andere projectpartners beter te leren kennen. Het evenement stond in het teken van het belang dat innovatie hecht aan het aangaan van uitdagingen in de watersector en de vitale rol die de testfaciliteiten spelen om innovaties op de markt te brengen.

Het Water Test Network-project is nu gereed om aanvragen te ontvangen. Voor meer informatie over het project, kunt u gaan naar http://www.nweurope.eu/water-test-network of de social media kanalen:

Twitter: @WaterNetwork_EU
Linkedin: www.linkedin.com/in/watertestnetwork/