Mi Sapatu en SolteQ Energy tekenen letter of intent

Op zaterdag 8 juni tekende mevr. Nadine Emerenciana van Mi Sapatu, Bonaire een letter of intent voor de aanschaf van een FreshWaterMill met een reverse osmosis systeem van 50 m3/dag.

Mi Sapatu

Mi Sapatu richt zich op landbouw op Bonaire in een gebied waar geen leidingwater beschikbaar is. Proeven hebben aangetoond dat met voldoende en zeker water er het hele jaar door landbouw bedereven kan worden op Bonaire.

Verschillende afnemers

Mi Sapatu start met een beperkte capaciteit en de installatie is geschikt om late rop te hogen naar 200 m2/dag. Nadine Emerenciana verwacht dat er verschillende landbouwers in de buurt water zullen afnemen en zij heeft ook van hen reeds intentieverklaringen ontvangen.

Gezamenlijke financiering

Mi Sapatu en SolteQ Energy zullen gezamenlijk financiering voor dit project proberen te verkrijgen. Dit lijkt zeer wel haalbaar: op dit moment kost water per truck op die plaatsen in Bonaire $ 5,00 per m3 en de kostprijs van deze beperkte opzet ligt ruim onder de $ 2,- per m3, hetgeen nog verder daalt als straks de volledige capaciteit wordt gehaald.

Bron: SolteQ Energy