Lid Water Alliance DMT opent kantoor in de USA

DMT Environmental Technology (lid Water Alliance) opende op 23 september met een feestelijke bijeenkomst in Joure haar nieuwe kantoor in Portland, USA. De nieuwe vestiging, DMT Clear Gas Solutions is de volgende stap van DMT nadat zij in 2014 DMT Water Technology in Leeuwarden heeft geopend. De openingshandeling werd verricht door Siem Jansen, directeur van de NOM.
Na een gedegen voorbereiding vestigen twee DMT-ers zich vanaf volgende week permanent in Portland. Zij vormen samen met hun Amerikaanse team de spil voor de groei van de komende jaren in de USA. Hiermee gaat de droom van Robert Lems in vervulling: het oprichten en managen van een volwaardige DMT vestiging in de USA. Hij wordt Manager Noord Amerika bij DMT Clear Gas Solutions.

Snel groeiende Nederlandse onderneming
DMT is een snel groeiende Nederlandse onderneming, gevestigd in Friesland. Wereldwijd is DMT marktleider in het opwaarderen van (bio)gas met membraantechnologie. De bron voor dit gas kan afvalwater zijn, of mest, maar ook groente, tuin- en fruitafval. Het natuurlijke gas wordt gezuiverd waarna het geschikt is voor huishoudelijk gebruik of als brandstof voor auto’s. Wanneer gewenst koppelt DMT de installatie aan het bestaande gasnetwerk zodat consumenten in de wijde omgeving kunnen profiteren van het milieuvriendelijke gas.

Hernieuwbare energie onderwerp van gesprek
De Amerikaanse markt biedt veel potentie voor de producten van DMT. “Na het eerste marktonderzoek en voorbereidingen zijn er inmiddels contracten en intentieverklaringen voor een order intake tussen de 10 en 20 miljoen euro. Daarmee zal CGS een groei van 20-30% aan het DMT concern toevoegen en een van de grootste spelers op gebied van groengas in Amerika worden.”aldus Robert Lems. De staten California, Missouri, New Jersey en Indiana zijn geïnteresseerd in het opwaarderen van biogas. “Maar ook in de rest van het land en Canada is hernieuwbare energie onderwerp van gesprek.” vertelt Lems.

Missie: bijdragen aan een ‘clear and prosperous future’
De installaties van DMT zijn in haar 28-jarig bestaan overal ter wereld geleverd, voornamelijk in Europa en Azie. In Engeland zijn al tien DMT Carborex®MS installaties operationeel. Het Britse ‘Greener for Life’ programma dat door de overheid wordt gesubsidieerd, berekende de opbrengst van vier DMT installaties. Samen zijn deze goed voor het leveren van biogas aan 8500 huishoudens.
Met 55 medewerkers werkt DMT intensief samen met universiteiten en partners over de hele wereld. Hun missie is bij te dragen aan een ‘clear and prosperous future’. DMT draagt dit uit door o.a. nieuwe cleantech kennis te delen en door studenten een kans te geven zich snel te ontwikkelen. Jaarlijks biedt DMT 10-15 talenten uit diverse landen de kans om af te studeren.

DMT-openingUSA_LRDMT-openingUSA1