LG Sonic introduceert nieuw systeem voor monitoren waterkwaliteit

De nieuwe LG Sonic Monitoring Buoy is een unieke combinatie van een real-time waterkwaliteitsmonitoring en een gebruiksvriendelijke Cloud software. Deze software ontvangt, verwerkt en maakt de waterkwaliteitsgegevens inzichtelijk. Het systeem is een kosten efficiënte oplossing voor het monitoren van meren en waterreservoirs en als vroegtijdig waarschuwingingssysteem voor algenbloei.

Meer inzicht en overzicht

Gegevens over waterkwaliteit zijn essentieel om de besluitvorming over het beheer van de watervoorraden te ondersteunen. Deze objectieve informatie wordt gebruikt om de naleving van de regelgeving en het beleid te controleren; om managers te waarschuwen voor huidige en opkomende problemen en om nieuwe regelgeving te definiëren om de menselijke gezondheid en het milieu beter te beschermen.

De LG Sonic Monitoring Buoy bewaakt de waterkwaliteit in real-time en levert de data via een 3G-verbinding aan een Cloud software, MPC-View genaamd. Daar wordt de ontvangen data samengevat en gepubliceerd in grafieken, tabellen en spreadsheets op de individuele webpagina van de klant. De software maakt het mogelijk om een volledig overzicht te genereren van de waterkwaliteit van één of meerdere waterlichamen. Praktisch is ook de mogelijkheid om waarschuwingen in te stellen voor snel veranderende watercondities.

Monitor waterkwaliteit en algen paramaters

Het systeem verzamelt de volgende parameters: Chlorofyl α (groene algen), Phycocyanine (blauwalg), pH, Troebelheid, Opgeloste Zuurstof en Temperatuur. Tevens is er een mogelijkheid om extra sensoren op te nemen. Door gebruik te maken van Artificiële Intelligentie (AI) voorspelt de LG Sonic Monitoring Buoy automatisch algenbloei op basis van de waterkwaliteitsgegevens. Een vroegtijdige waarschuwing maakt het mogelijk om beheerstrategieën te implementeren voordat de bloei zich voordoet en zorgt voor de bescherming van mens en natuur.

Minimaal onderhoud

Het monitoren vergt weinig operationele inspanningen en onderhoud. Het systeem is eenvoudig inzetbaar met behulp van een ponton en verankerd in het reservoir. Het maakt gebruik van zonnepanelen die het hele jaar door in elk land ter wereld voldoende stroom leveren om operationele status te garanderen. De waterkwaliteitssensoren zijn uitgerust met een schoonmaakmechanisme voor het automatisch reinigen van de sensoren na elke meting, waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt en de metingen nauwkeurig zijn.

Bron: LG Sonic