LG Sonic algenbestrijding genomineerd voor FD Gazelle

LG Sonic is door het Financieel Dagblad (FD) verkozen als FD Gazelle 2016. De FD Gazellen awards worden jaarlijks uitgereikt aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland.

lg-sonic”Wat een geweldige beloning voor het team,” aldus ondernemer Yousef Yousef, die ontzettend trots is met de nominatie als FD Gazelle 2016. LG Sonic heeft de afgelopen jaren zowel het aantal personeelsleden als de omzet jaarlijks met gemiddeld 35% zien stijgen. “De afgelopen jaren zijn wij zeer stabiel gegroeid. Extra trots zijn wij op het feit dat wij altijd winstgevend zijn geweest en geen externe financiering nodig hebben gehad”.

In twee jaar meer dan tachtig installaties in vijftien landen

De snelle groei van het bedrijf komt mede voort uit de succesvolle ontwikkeling en commercialisering van de MPC-Buoy. Een op zonne-energie aangedreven systeem om algengroei real-time te kunnen monitoren en vervolgens op maat te bestrijden door middel van ultrasoon geluid. Hiermee heeft het bedrijf een wereldwijd uniek systeem ontwikkeld om op een milieuvriendelijke manier algen te bestrijden op grote wateroppervlakten. Het systeem is begin 2014 officieel gelanceerd en er liggen momenteel wereldwijd meer dan tachtig installaties in vijftien landen.

FD Gazellen Awards uitreiking voor de regio West

Het Financieel Dagblad organiseert jaarlijks de FD Gazellen Awards voor de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Eén van de belangrijkste selectiecriteria is een omzetgroei van 20% of meer over de periode van drie jaar. Daarnaast is het belangrijk dat ondernemingen een positief nettoresultaat hebben en financieel gezond zijn. De prijsuitreiking voor de regio West zal op dinsdag 22 november plaatsvinden in Theater Amsterdam.