Jotem Smartbox geplaatst op het eiland Pampus

Afgelopen 16 maart is er een Jotem Smartbox op het eiland Pampus geplaatst, gebaseerd op capillaire Nano filtratie, om op specifiek niveau water te filteren. “Smart” engineering en online monitoring middels intuïtieve Semca besturing zijn tevens geïntegreerd.

Samenwerking

Deze testopstelling bestaat uit een samenwerking tussen Forteiland Pampus, Hogeschool Saxion, Holland Nauta, GRUNDFOS, Waternet, en Water Alliance leden Van Remmen UV Technology, NXFiltration (NXF) & Jotem Waterbehandeling, die de komende jaren tot een kleinschalige gecertificeerde drinkwaterinstallatie moet gaan leiden. Met als beoogd doel: dat Pampus volledig off-grid wordt, door in haar eigen drinkwater te voorzien!

Smartbox

Deze Smartbox is ook één van de finalisten voor de WIS Award 2020. Wat de Smartbox uniek maakt is de uitgekiende robuuste bouwvorm, waardoor ze wereldwijd eenvoudig te bedienen en te gebruiken is. De unit kan vanwege de grote vraag ook als nanofiltratie en omgekeerde osmose ingezet worden, om water van kleur/geur te ontdoen en te ontzilten. Met de Smartbox beschikt de gebruiker over veilig water in afgelegen gebieden, met een waterkwaliteit conform de WHO-normen. Deze – door waterexperts ontworpen unit- verwijdert bacteriën, virussen, kleuren, geur, metalen en zouten.

Bron: Jotem Waterbehandeling